Iaşi: Tramvaiul groazei a băgat în sperieţi zeci de ieşeni (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pantograful căzut în stradă a încurcat circulaţia maşinilor
Pantograful căzut în stradă a încurcat circulaţia maşinilor

Călătorii unui tramvai care circulă pe ruta Dacia-Tătăraşi au tras o sperietură soră cu moartea în această după-amiază. Pantograful tramvaiului s-a agăţat de un cablu de înaltă tensiune şi a căzut în stradă.

Incidentul s-a produs pe bulevardul Alexandru cel Bun, în jurul orei 14.15. Pantograful tramvaiului a lovit în cădere un autoturism Opel, parcat regulamentar pe marginea străzii, iar bucăţi de metal din sistemul de înaltă tensiune au căzut pe cupola unui autoturism Hyundai Tucson. Maşinile aparţin unor locatari din zonă.

image

„Era plin tramvaiul. Oamenii s-au speriat şi au început să ţipe. Câţiva tineri s-au panicat şi au forţat uşile ca să coboare“, a povestit Maria Patraş, o pensionară care era în mijlocul de transport.Femeia îşi aminteşte cu groază că după prima bufnitură, au început să cadă pe lângă tramvai bucăţi de metal de la reţeaua de înaltă tensiune.


„A pocnit atât de rău încât am avut impresia că s-a tras cu puşca. Avea viteză tramvaiul iar vatmanul vorbea la telefon. Când s-a oprit, nişte tineri au forţat uşa din spate, pe care văd că au şi reuşit să o rupă, pentru a se da jos“, mai povesteşte Maria Patraş.

image

„Cablurile de înaltă tensiune erau slăbite“

Ghiţă Ţurcanu (50 de ani), vatmanul de pe tramvaiul groazei, povesteşte că incindetul s-a petrecut la câteva secunde după ce a plecat de la semafor. „Reţeaua de înaltă tensiune este moale din cauza căldurii, iar pantograful s-a agăţat probabil. Şina este în condiţii bune. S-a auzit o bubuitură puternică, iar oamenii au început să ţipe. Nu aveam viteză foarte mare, maxim 35 de kilometri la oră“, a povestit vatmanul. Ghiţă Ţurcanu spune că lucrează pe tramvai de 30 de ani dar că niciodată nu i s-a întâmplat aşa ceva. 

„Dacă nu-mi repară maşina, îi dau în judecată“

Sabina Cozmei (19 ani) este unul dintre păgubiţi. Împreună cu mama ei, tânăra a coborât în mare grabă în stradă când a auzit bubuiturile.

image

„Sper că-mi voi recupera daunele la maşină. Dacă cei de la RATP nu vor plăti, îi voi da în judecată“, a spus Sabina Cozmei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite