Iaşi: Vraişte în dosarele de ajutor social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sfert din dosarele de venit minim garantat controlate de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi au fost suspendate

Campania privind controlul dosarelor a început în data de 10 iunie, iar termenul de finalizare este sfârşitul lui august. Până în prezent, inspectorii au controlat 18 primării din totalul de 98. În urma analizelor, au fost suspendate peste 1.000 de dosare de ajutor social.

Cele mai multe probleme au fost înregistrate în comunele Ţibana, Mironeasa şi Trifeşti unde s-a cerut încetarea tuturor dosarelor şi s-au aplicat amenzi. „În cele trei comune era o vraişte totală. Nu erau efectuate anchete sociale la domiciliul beneficiarului, lipseau adeverinţe medicale şi de la AJOFM, documente obligatorii conform legii. Asistentele sociale şi secretarul comunei au primit amenzi de câte 500 de lei, iar primarul de la Ţibana a fost sancţionat cu 1.500 de lei", susţine Alexandru Grinea, inspectorul care se ocupă de control. La nivelul judeţului Iaşi 3,6% din populaţie beneficiază de ajutor social.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite