Iaşi: „Voi preda în fundul ţării pe un salariu de nimic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ramona Cojocaru a luat 9,90 la titularizare la disciplina Educaţie Muzicală. Singurul post care i se pune la dispoziţie este tocmai în comuna Todireşti. Candidaţii la concursul menit să le asigure un post sigur în învăţământ sunt dezamăgiţi de ofertele sistemului educaţional.

Ramona Cojocaru (23 de ani) a luat 9,90 la examenul de titularizare desfăşurat săptămâna trecută. Tânăra a fost o elevă şi o studentă model, obţinând la teza de licenţă nota 10.

A absolvit specializarea Compoziţie, Jazz şi Muzică Uşoară, la Universitatea de Arte „George Enescu“. Cântă la perfecţie la pian, compune piese pentru micuţii de la Palatul Culturii şi oferă meditaţii. La finalul studiilor s-a decis să intre în lupta pentru un post în învăţământ. S-a pregătit doar 30 de minute înainte de concursul de titularizare şi a obţinut cea mai mare notă din judeţ, 9,90.

Depunctată pentru scris

A vrut să facă contestaţie, dar apoi a realizat de ce i s-au scăzut cele zece sutimi. „M-am gândit destul de serios să fac contestaţie, dar ştiu pentru ce mi s-a scăzut: pentru scris. La fiecare examen am avut de suferit din cauza caligrafiei, aşa că am renunţat la ideea de a mai face reclamaţie“, susţine Ramona. Deşi are prioritate la postul titularizabil datorită notei mari, tânăra susţine că cel mai probabil va renunţa la el şi va accepta o catedră de suplinitor în municipiul Iaşi.

Citeşte şi:

Mai bine educatoare acasă decât învăţătoare navetistă

HUNEDOARA: Şcoli care scapă de comasare şi şcoli care îşi închid definitiv porţile

Iaşi: Candidat la titularizare: „Nu merită să înveţi atâta ca să fii profesor“

Iaşi: Peste 2.000 de ieşeni vor afla ce notă au obţinut la titularizare

„La ce mi se oferă ar însemna să predau din fundul României pentru un salariu de nimic. Mă încântă să am un post pe care să fiu titular pentru că îmi oferă siguranţă, dar vreau să fac şi masteratul, iar dacă voi face naveta va fi prea obositor. Cred că voi alege unul dintre cele două posturi de suplinitor din Iaşi“, explică Ramona.

A plouat cu note sub 2

Chiar dacă au obţinut o diplomă de studii superioare, unii dintre candidaţi au demonstrat că nu le e de folos. Astfel, 16 profesori au obţinut note între 1 şi 1,9. Patru candidaţi la chimie şi la educaţie fizică şi sport au fost notaţi cu mai puţin de 1.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite