Iaşi: Viitorii medici se dau de gol pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii din ultimul de la Medicină dezvăluie cum reuşesc să copieze la examene. Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) susţine însă că sunt luate toate măsurile de precauţie pentru a împiedica frauda la teste.

Examenele pe care le susţin viitorii medici sunt „floare la ureche“. O dovedeşte conversaţia de pe reţeaua de socializare Facebook dintre două studente din ultimul an de la „Gr. T. Popa“. Una dintre ele se laudă că are pe telefon rezolvarea subiectelor de la examenul care urmează să aibă loc a doua zi.

Statusul Dinei Adnana Tj., „Prima noapte albă pentru ultimul examen din studenţie“, a generat o adevărată discuţie printre colegii de facultate. Post-ul s-a ales în doar câteva minute cu 15 comentarii. Printre cei care au ales să comenteze este şi Silvia Tzone, care a făcut public modul în care are de gând să treacă peste examen: „eu am subiecte pe telefon acum“, scrie aceasta.

Refuză să dea detalii

Vestea nu pare să-i surprindă foarte tare pe colegii de an, care salută soluţia găsită de studentă de a obţine o notă bună la examen. „Ai rezolvările? Foarte bine, sunt salvatoare alea“, îi răspunde Dina Adnana Tj. Conversaţia merge mai departe şi arată că tânăra care vrea să fraudeze examenul, Silvia Tzone, este de neclintit când vine vorba despre copiat. „Da, pe ele mă bazez (n.r. - rezolvările subiectelor de pe telefon)“, scrie studenta.
Cele două tinere au fost contactate pentru a oferi detalii despre conversaţia de pe Facebook, dar au refuzat să discute cu reporterii „Adevărul“.

„Examenele nu pot fi fraudate“

Un răspuns sec a fost dat de Dina Adnana Tj. „Facebook-ul reprezintă, cel puţin pentru mine, un mod de a socializa cu prietenii, şi sub nicio formă vreun suport pentru nu ştiu ce articole, aşa că nu te pot ajuta“, a spus Adnana. Situaţia semnalată conducerii Universităţii nu a stârnit îngrijorare.
Rectorul Vasile Astărăstoae susţine că de doi ani toate examenele sunt de tip grilă şi că fraudarea lor este imposibilă.

„Testele sunt făcute de calculator. El le face în funcţie de baza de date pe care o avem, iar variantele de răspuns sunt amestecate de fiecare dată. Sunt câte 140 de întrebări la fiecare examen şi nu ar avea timp să comunice cu cineva din afara instituţiei şi nici să le caute pe telefon. Majoritatea notelor sunt de 6 şi 7, drept dovadă că nu pot copia. Foarte rar avem câte un 10“, spune rectorul Vasile Astărăstoae.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite