Iaşi: Vieţaş trimis în judecată pentru că ar fi încercat să-i ia viaţa unui deţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un deţinut din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, condamnat pe viaţă, va da din nou ochii cu judecătorii.

Dumitru Zamfirache (41 de ani) a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal pentru tentativă de omor deosebit de grav. Deşi se află în Penitenciar din 1997, pentru omor deosebit de grav, Dumitru Zamfirache a reuşit, se pare, să facă victime şi în spatele gratiilor.

Bărbatul este acuzat că pe 28 martie 2010 l-ar fi lovit cu un cuţit pe colegul său de celulă Gheorghiţă Miron, pe motiv că acesta din urmă l-ar fi înjurat şi ar fi refuzat să-şi ducă rufele la spălat.

Procurorii spun că între Zamfirache, care era şef de cameră, şi victima sa exista un conflict mai vechi pe tema igienei corporale a lui Miron.
Vieţaşul ar fi luat un cuţit, pe care şi-l procurase în perioada când a lucrat la atelierul de cizmărie din Penitenciar, şi l-ar fi tăiat pe celălalt deţinut de mai multe ori în zona pieptului. Apoi, Zamfirache l-ar fi tăiat în jurul gâtului, atingându-i jugulara.
Procurorii spun că deţinutul şi-a recunoscut fapta şi că ar fi precizat că dacă fratele său, cu care era coleg de cameră, nu l-ar fi oprit, l-ar fi ucis pe Miron.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite