Iaşi: Vieţaş pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Chifan (49 de ani), condamnat pe viaţă pentru că a ucis un inginer din Iaşi, a fost liberat condiţionat de Judecătoria Botoşani.

Magistraţii au decis vineri să admită propunerea Comisiei de liberări condiţionate din Penitenciarul Botoşani. Însă în termen de trei zile sentinţa poate fi atacată cu recurs. „Pe 22 iunie Comisia de liberări condiţionate a constat că persoana încarcerată îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege. Propunerea a fost trimisă la instanţă", a precizat Iulian Dărîngă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoşani.

Citiţi şi:

Iaşi: Primul vieţaş de după '89 rămâne în închisoare până la anul

Primul vieţaş al României democratice, în libertate

Bărbatul a fost condamnat pe viaţă pentru că a ucis un inginer. Potrivit rechizitoriului, pe 5 ianuarie 1990 Chifan împreună cu alţi doi complici l-au răpit pe Victor Şerban, iar după ce l-au bătut, l-au arucat într-o cisternă şi i-au dat foc.

Anchetatorii susţin că ieşeanul l-ar fi ucis pe inginer pentru că ar fi retrogradat-o pe soţia sa din postul de gestionar la Fabrica de Textile din Răducăneni,  în cel de magazioner. Însă deţinutul a susţinut în mai multe interviuri pe care le-a acordat că inginerul a atentat la integritatea soţiei sale şi că se consideră doar autorul moral al crimei.

Chifan a fost prima persoană condamnată pe viaţă definitiv, după 1989. Potrivit legii, vieţaşii, aşa cum sunt cunoscuţi condamnaţii pe viaţă, pot fi propuşi pentru liberare condiţionată după ce au executat 20 de ani din pedeapsă. În decembrie 2010 Valentin Pascariu, un alt vieţaş a fost pus în libertate de judecători.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite