Iaşi: Viaţă salvată în urma unui transplant de rinichi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 22 de ani, N.G. din Iaşi a primit noaptea trecută o nouă şansă la viaţă. Medicii de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon" au operat-o timp de şase ore pentru a-i da un nou rinichi

Organul a fost prelevat de la un tânăr de 18 ani care a suferit un accident şi se afla în moarte cerebrală. Beneficiara făcea de mai bine de un an dializă. Tânăra este femeie de serviciu la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" şi are un copil de un an şi patru luni.

„Procesul de pregătire a început de duminică. Am chemat toţi potenţialii primitori ai rinichiului. Cinci persoane au fost excluse, au mai rămas două persoane, iar în final a fost aleasă femeia de 22 de ani. De ieri la ora 16.00 s-au făcut pregătirile, iar de la 22.00 până la ora 04.00 a durat intervenţia", spune doctorul Adrian Covic, cel care a făcut parte din echipa de medici care au operat-o pe tânără.

De la începutul anului au mai fost făcute alte cinci transplanturi. În cei zece ani de activitate, medicii de la „Parhon" au realizat 92 de transplanturi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite