Iaşi: Vezi aici ce planuri au edilii pentru Băile Nicolina: de la extinderea Spitalului de Recuperare, la construcţia de cazinouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali s-au certat în şedinţa de luni zeci de minute din cauza proiectului de 177 de milioane de euro care prevede modernizarea Băilor Nicolina. O parte din aleşi nu au fost de acord cu construcţia unor cazinouri în zonă.

Băile Nicolina arată la standarde occidentale doar în pliante

„Devizia fantastică a Primăriei de la Proiecte Europene continuă să ne uimească. L-aş sfătui pe primar să se ducă la România are talent pentru că sigur ar ajunge în finală. Acest master plan este întocmit alandala. Nu se dezvoltă actul medical, ci doar săli de jocuri  de noroc şi păcănele“, a spus consilierul Sorin Ionescu.

Alţi consilieri locali au susţinut că este normal dezvoltarea agrementului la Nicolina prin construcţia de cazinouri, iar edilul-şef a dat asigurări că proiectul final nu va cuprinde şi săli de jocuri mecanice.

„Prin acest master plan, avem o viziune a unor oameni care s-au gândit la o staţiune de agrement Nicolina. Primăria face deocamdată un studiu de fezabilitate pentru amenajarea plajei Nicolina, iar cei de la Recuperare atrag fonduri pentru extindere şi reabilitare. Master planul înseamnă că există interes din partea noastră de a investi în zonă", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Master Planul pentru amenajarea staţiunii de agrement-tratament Nicolina cuprinde trei variante, doar prima fiind considerată viabilă şi prezentată consilierilor locali. 

Prima variantă face referire la o investiţie de 45,6 milioane de euro şi presupune dezvoltarea turismului balnear, extinderea Spitalului de Recuperare cu două corpuri noi, mărirea capacităţii de cazare al spitalului şi construcţia unei clădiri în spatele spitalului pentru cercetare asupra proprietăţilor curative a apelor minerale.

Prima variantă presupune şi amenajarea unei baze de agrement care să funcţioneze tot timpul anului, cu săli de fitness, SPA, săli de jocuri mecanice sau electronice, restaurante şi cazinouri.

Lărgirea străzii Pantelimon Halipa la patru benzi, construcţia unui pasaj pe sub calea ferată care să facă legătura cu bulevardul Nicolae Iorga şi construcţia unei parcări subterane de 6.000 de metri pătraţi sunt alte obiective ale acestei variante.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite