Iaşi: Fratele asistentei rănită grav de tramvaiul fără frâne: „E un miracol că a scăpat doar cu nişte fracturi!“ (FOTO, VIDEO, UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Martorii accidentului care a avut loc ieri la amiază în Fundaţie spun că vatmanul Dumitru Cristian Diaconu a explicat că totul s-a petrecut din cauză că s-au defectat frânele tramvaiului.

Ora 14.00 Asistenta Mirela Drăguşanu a ajuns la Spitalul Floreasca din Bucureşti şi este supusă unor noi investigaţii medicale.

„Este la noi la spital, i se mai fac unele analize medicale şi cel mai probabil va rămâne internată în Terapie Intensivă“, spune doctorul Bogdan Opriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca din capitală.

Ora 11.10 Mirela Drăguşanu, asistenta de la Penitenciar care se afla pe locul din dreapta al maşinii zdrobite de tramvai, a fost transportată la Spitalul Floreasca din capitală în urmă cu puţin timp.

Fratele său, Florin Antohi, a însoţit-o până la elicopterul SMURD care o transportă pe femeie la spitalul din Bucureşti. Acesta a declarat că este şocat de accidentul produs şi cere o  verificare serioasă a vatmanului.

VEZI CE SPUNE FRATELE VICTIMEI

image

Florin Antohi, fratele victimei, a însoţit-o pe asistentă până pe Aeroportul Iaşi

„E o aiureală totală, nici noi nu suntem în stare să vorbim. Mi-a povestit că era în maşină la semafor, la culoarea roşie. Era cu geamul deschis, se uita pe geam. Deodată a prins o plesnitură, apoi încă una. La a patra nu a mai ştiut nimic şi s-a trezit cu capul în tabla tramvaiului. Azi dimineaţă nu ştia că murise colegul ei, a aflat de la mine de curând. Îmi pare rău că nu se face o evaluare serioasă a vatmanilor şi poate ar trebui să se investească mai serios în siguranţa călătorilor. Fiul ei a ajuns în România împreună cu soţia şi copilul numai cu hainele de pe ei. Cred că vatmanul ar trebui să fie luat mai serios la întrebări. E părerea mea, poate mă înşel. E un miracol că din un asemenea accident a scăopat doar cu nişte fracturi!“, spune Florin Antohi, fratele pacientei.

image

Elicopterul SMURD va ateriza în apropierea Spitalului Floreasca

MIRELA DRĂGUŞANU ŢIPĂ DE DURERE CÂND ESTE URCATĂ ÎN ELICOPTERUL SMURD

Elicopterul va ateriza pe unul dintre terenurile de antrenament din Complexul Dinamo, vizavi de Spitalul Floreasca.

Ora 09.30: Şefii din Primărie au decis să retragă din trafic toate cele 12 tramvaie identice celui implicat în accident. Vehiculele au fost aduse din Elveţia şi vor fi supuse unei revizii tehnice, după care vor reveni în trafic. Tragedia din Copou i-a determinat pe edili să dispună reducerea vitezei de coborâre a tramvaielor pe bulevardul Carol la 20 de kilometri la oră.

Aceeaşi garnitură a fost implicată în urmă cu două luni într-un alt accident. Tramvaiul a laut foc în faţa Centralei Electrice de Termoficare din cauza unui scurtcircuit la contactul cu pantograful.

Atenţie ieşeni! Tramvaiele Regiei de Transport Public iau foc în mijlocul zilei

Ora 09.20: O echipă de specialişti de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) s-a deplasat în această dimineaţă la sediul RATP pentru a asista la expertiza tehnică a vagonului implicat în groaznicul accident petrecut ieri. „Noi mergem pentru a lua şi declaraţii pentru ancheta noastră. Expertiza tehnică a tramvaiului ar trebui făcută de către un expert independent“, a explicat George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al ITM Iaşi.

Cu toate că ancheta în cazul şoferului care a decedat va fi realizată de cei de la Penitenciar, inspectorii de muncă au demarat, la rândul lor, cercetări. „În accident au fost implicate mai multe maşini, unele dintre ele erau cumpărate pe firme, era şi un taxi şi maşinile de la RATP. În final, cel mai probabil se vor combina cercetările noastre cu cele ale Penitenciarului. Se poate face şi o comisie comună“, a completat Tanasievici.

Ora 09.00 Mirela Drăguşanu, asistenta de la Penitenciar care se afla pe locul din dreapta al maşinii în care a decedat o persoană şi care este internată în Secţia de Ortopedie a Spitalului „Sfîntul Spiridon“ va fi transportată în câteva minute cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din capitală. Medicii susţin că au luat această decizie din cauza fracturii de bazin.

„Starea de sănătate a pacientei s-a mai îmbunătăţit. Au mai fost descoperite în urma radiografiilor refăcute că pacienta mai are fracturi la nivelul umărului şi pumnului. În câteva minute va fi transportată la Bucureşti din cauza fracturii severe pe care o are la nivelul bazinului“, spune doctorul Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“ Iaşi.

Ora 08.00 În urma accidentului produs în faţa Bibliotecii Centrale Universitare a fost lovită o Dacie albă, o altă maşină aflată în faţa acesteia, patru autoturisme care erau oprite pe prima bandă şi un autobuz. În urma impactului puternic, o persoană a decedat, iar alte şase au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Daniel (20 de ani) se afla în autobuz în momentul producerii accidentului şi s-a ales cu o fractură la nas.

image

Daniel s-a ales cu fractură de piramidă nazală în urma accidentului

Tânărul s-a prezentat la spital împreună cu un coleg care-i spunea că i s-a umflat faţa de la izbitură. Victima povesteşte că vatmanul, Dumitru Cristian Diaconu, s-a dat jos din tramvai şi s-a justificat spunând că nu au ţinut frânele.

MĂRTURIA UNEI VICTIME DIN ACCIDENT

„Eram în autobuzul 28, mergeam spre casă. Autobuzul stătea la semafor, tramvaiul a venit din spate, a luat maşinile pe sus, un Logan a ajuns peste altă maşină, a ridicat şi o altă maşină şi s-a mişcat puţin şi autobuzul.  La izbitură m-a aruncat direct cu faţa într-o ţeavă.  Când m-am dat jos din autobuz am înţeles de la vatman că nu-l ţineau frânele, că a rămas fără frâne. Nu cred că forţa semaforul când mai avea cinci maşini în faţă", spune Daniel (20 de ani), pasager în autobuz care s-a ales cu nasul spart.

Vinovat de accident a fost găsit vatmanul Dumitru Cristian Diaconu, de 35 de ani. Acesta este angajat la Regia Autonomă de Transport Public din 1997 până în 2004 şi a fost reangajat din 2005. Din spusele şedilor din Primărie, vatmanul a mai fost implicat în alte patru incidente în trafic în perioada 2002-2010.

image

Vatmanul Dumitru Diaconu

„De-a lungul timpului, a mai avut incidente la stradă, mici coliziune fără victime. Cea mai recentă a fos în august anul trecut, dar a fost un accident uşor. Era în intersecţia din Zimbru şi a zgâriat spoilerul unei maşini lăsate pe linia de tramvai“, a spus Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP.

Pe numele lui Cristian Diaconu, a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

VIDEO Iaşi: Un tramvai fără frâne a spulberat şase maşini. O persoană a murit (UPDATE FOTO)

Iaşi: Vezi imagini de la locul cumplitului accident de tramvai (FOTO şi VIDEO)

Medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon" au avut de îngrijit cinci persoane. Viorel M. (36 de ani) s-a ales cu traumatism cranio-cerebral, iar Elena A. (50 de ani) are traumatism la coloana cervicală şi ambii au fost dirijaţi către Spitalul de Neurochirurgie.

Călător în tramvaiul groazei din Iaşi: „Am văzut moartea cu ochii“ (UPDATE VIDEO)

Pe străzile Iaşiului circulă tramvaie-sicrie. Vezi aici incidentele în care au fost implicate vagoanele de-a lungul anilor

Câteva ore mai târziu, la Neurochirurgie a mai ajuns o femeie de 30 de ani care acuza dureri la coloană. Gabriela B. (53 de ani) este internată la Ortopedie cu contuzii la umăr, lombară şi la picioare. Mirela Drăguşanu (43 de ani) are fractură de bazin şi se află în stare critică, iar tănârul Daniel A. (20 de ani) are fractură de piramidă nazală.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite