Iaşi: Unde petrecem Ziua Îndrăgostiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii pot merge la concertele unor muzicieni cunoscuţi, precum Smiley şi Viţa de Vie, şi la petreceri tematice.

Capul de afiş al petrecerilor prilejuite la Iaşi de sărbătoarea Sfântului Valentin va fi concertul susţinut dumincă de îndrăgitul interpret Smiley. Evenimentul va avea loc la Centrul Comercial de la ieşirea din oraş.
În dechiderea concertului va urca pe scenă Diana Vartolomei, una dintre cele mai promiţătoare voci locale. În vârstă de numai 15 ani, ieşeanca a fost selecţionată în finala Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară de la San Remo. De la ora 18.00, Smiley va urca pe scenă şi va cânta cele mai cunoscute piese ale sale într-un recital care va dura 50 de minute. La finele concertului, artistul va fi disponibil pentru o sesiune de autografe.

Desport cântă mâine la Iaşi
Petrecerile tematice încep însă chiar din această seară. Clubul din Metalurgie îi cheamă pe amatorii de distracţie la „Valentine’s day socks“ party, unde codul de garderobă nu permite accesul decât celor care ies în evidenţă printr-o pereche haioasă de şosete. Petrecerea continuă aici şi sâmbătă, de la ora 22.00, cu „Saturday Night Love Affair“.

Invitat special la platane este nimeni altul decât Mihai Dobre, unul dintre mebrii fondatori ai trupei Şuie Paparude. Preţul unui bilet este de 10 lei. Tot sâmbătă seară va fi un prilej de bucurie pentru iubitorii trupei Viţa de Vie. Începând cu ora 22.00, în barul de pe bulevardul Ştefan cel Mare, rockerii vor susţine un concert, nu înainte ca pe scenă să urce trupele Metal Revolution şi Umbra, ambele din Piatra Neamţ.
Preţul unui bilet la eveniment este de 15 lei. Cei care nu gustă petrecerile tematice dedicate Zilei Îndrăgostiţilor se pot duce sâmbătă seară în clubul de pe Anastasie Panu nr.36, unde va avea loc „Anti-Valentine’s Day Party“, la care intrarea este liberă.

Duminică, de la ora 18.00, este programat un concurs inedit de playback pentru cupluri în zona de foodcourt din Centrul Comercial din Baza 3. Participanţii nu trebuie să-şi demonstreze calităţile vocale, ci să interpreteze cât mai artistic piesele alese. O altă petrecere dedicată Zilei Îndrăgostiţilor va avea loc în clubul de pe bulevardul Mangeron, lângă Facultatea de Electrotehnică, duminică de la ora 21.00. Organizatorii, cei de la Radio Electro, în parteneriat cu Liga Studenţilor Electrotehnişti, au pregătit momente de umor, animatoare, momente de karaoke, premii pentru pupăcioşi şi învârtitul sticlei pentru cei singuri.

Instructori de dans pentru începători
O altă atracţie pentru seara de duminică, de la ora 19.00, este petrecerea de la hotelul de lângă Teatrul Luceafărul, unde perechile de îndrăgostiţi vor putea cina la restaurantul hotelului şi să danseze pe muzica interpretată live de formaţia localului. Pentru cei începători în ale dansului vor sta la dispoziţie instructori profesionişti, care vor oferi şansa câştigării de abonamente gratuite pentru 12 şedinţe. Nu în ultimul rând, cuplurile vor putea petrece noaptea într-una din camerele hotelului. Cheia la cameră poate fi ridicată duminică de la ora 14.00 şi trebuie predată până a doua zi la ora 12.00. Preţul pentru toate aceste servicii este de 242 de lei pentru fiecare pereche.

Legenda Sfântului Valentin
Ziua de 14 februarie a ajuns în Occident o sărbătoare în care îndrăgostiţii şi cuplurile îşi împărtăşesc iubirea graţie unei legende ce face referire la un prelat, respectiv preotul Valentin care trăia în Roma în secolul al III-lea. Supărat că bărbaţii romani nu voiau să intre în armată pentru a nu pleca de lângă familii, împăratul Claudiu al II-lea a interzis căsătoriile. Însă preotul Valentin a încălcat acest ordin şi a continuat să oficieze căsătorii în secret până în ziua în care a fost prins. Condamnat la moarte pentru încălcarea poruncii împăratului, Valentin ar fi fost executat în anul 270, pe 14 februarie. Pentru martiriul său în numele dragostei, preotul Valentin a fost canonizat de Papa Gelasius în anul 498.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite