Iaşi:Judecătorii i-au interzis unui vameş să lucreze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dosarul lui Costică Mititelu s-a judecat la Curtea de Apel Iaşi
Dosarul lui Costică Mititelu s-a judecat la Curtea de Apel Iaşi

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au hotărât săptămâna trecută ca vameşul Costică Mititelu să nu mai profeseze. Judecătorii l-au condamnat pe ieşean şi la trei ani de închisore cu suspendare.

Costică Mititelu a fost acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual. Vameşul ar fi permis în august 2006 unui cetăţean basarabean să intre în ţară prin Vama Sculeni cu 5.750 de pachete de ţigări Plai, LM şi Marlboro.

După câtevea minute bărbatul din Republica Moldova a fost descoperit. În urma unei anchete procurorii au stabilit că Mititelu a consemnat în registru de evidenţă că a verificat maşina prin sondaj. În acest caz nu a fost cauzat niciun prejudiciu pentru că ţigările s-au recuperat integral.

În anul 2007 Mititelu a fost trimis în judecată, iar ulterior magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Aceeaşi sentinţă a fost menţinută şi de judecătorii de la Tribunal şi de la Curtea de Apel Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite