Iaşi: Un rabin va oficia luni o slujbă la locul unde ar fi fost executaţi peste 100 de evrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul săptămânii viitoare este aşteptat la Iaşi un reprezentant al cancelariei rabinice de la Londra, venit special în România cu scopul de a oficia o procesiune religioasă pentru rămăşiţele umane descoperite în pădurea Vulturi de lângă localitatea ieşeană Popricani.

„Trimisul special este un rabin de la Londra, care va ţine o slujbă religioasă la situl din pădurea de lângă Popricani unde au fost descoperite scheletele. După această procesiune, se va stabili cum vor decurge cercetările arheologice", a declarat Elisabeth Ungureanu, asistent manager al proiectului.

Luna trecută, o echipă de arheologi ieşeni, condusă de cercetătorul Adrian Cioflâncă de la Institutul de Istorie „A. D. Xenopol" din Iaşi, a descoperit rămăşiţele a 13 oameni, îngropate în pădurea Vulturi.

Conform informaţiilor culese de la martori oculari ai pogromului de la Iaşi, în gropile din zonă s-ar găsi rămăşiţele a peste 100 de evrei care ar fi fost executaţi de armata română la 1941. În acest sens, Parchetul Militar a deschis o anchetă pentru omor.

Mai citiţi:

Iaşi: (VIDEO) Procurorii au deschis dosar penal pentru omor în cazul scheletelor găsite la Popricani (UPDATE)

Iaşi: Evreii care ar fi fost executaţi în 1941 rămân îngropaţi la cererea Parchetului Militar (UPDATE)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite