Iaşi:Un elev de 18 ani a fumat ierburi timp de trei zile şi a ajuns de la petrecere direct la Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul a ajuns aseară la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan". El a prizat şi fumat ierburi legale până a căzut jos.

UPDATE: Tânărul a fost ridicat de echipajul medical de urgenţă din cartierul Metalurgie. În faţa cadrelor medicale, acesta a recunoscut că a prizat un praf şi se „delectează“ cu etnobotanice de la 16 ani.

Tânărul era la o petrecere în momentul în care s-a prăbuşit, iar prietenii săi s-au speriat şi au chemat ambulanţa. Elevul le-a spus medicilor că şi-a cumpărat etnobotanicele de la un magazin din Iaşi. 

„Pacientul a fost preluat rapid în UPU, acuzând cefalee, dureri precordiale, vărsături şi agitaţie extremă. Va rămâne internat la Toxicologie, când starea clinică se va ameliora va necesita tratement suplimentar în Clinica de Drogodependenţi", a explicat medicul Tudor Ciuhodaru, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Ioan".

Internaţi la Drogodependenţi

Doctorii de la Urgenţe au avut de-a face în cele trei zile de Crăciun cu nouă tineri care au fumat ierburi. Unul dintre ei s-a urcat pe pasarela din Alexandru cel Bun, ca să-şi ia zilele în prima zi de Crăciun, după ce a prizat două pliculeţe de etnobotanice. „Evoluţia abruptă a fenomenului etnobotanic în România face ca, după doar doi ani, aproape 30 % din aceşti pacienţi să necesite internare la Drogodependenţi", a precizat Tudor Ciuhodaru.

Citiţi şi:

Iaşi: Au tras din ţigări până l-au văzut pe Moşul, la Urgenţe

Iaşi: Control în lumea viselor

Medicii atrag atenţia că profilul consumatorului de halucinogene s-a modificat, în sensul că, dacă înainte erau folosite doar pentru recreere, în ultima perioadă au devenit obişnuinţă. „Se trece treptat de la consumul de weekend la cel habitual, iar consumul nocturn se transformă în cel diurn", a mai spus Ciuhodaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite