Iaşi: Un deţinut cere 2 milioane de lei pentru că s-a îmbolnăvit după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Marcel Bacila (25 de ani) a cerut daune de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Penitenciarul Iaşi pentru că s-ar fi îmbolnăvit de hepatită B în penitenciar. Tânărul condamnat pentru tâlhărie urmată de moartea victimei solicită 2 milioane de lei daune morale.

Daniel Marcel Bacila din judeţul Suceava susţine, în plângerea adresată instanţei, că atunci când a fost închis era sănătos. După o perioada petrecută după gratii i-au fost repetate analizele şi s-ar fi constatat că are hepatita B. „Având în vedere că m-am îmbolnăvit de prezenta boală în timpul detenţiei, datorită condiţiilor inumane şi degradante, sufăr moral continuu", a susţinut Daniel Marcel Băcilă în plângerea adresată instanţei.

Citiţi şi:

Iaşi: 350.000 de euro daune morale pentru moartea Ilincăi Gânju

Iaşi: Poliţistul ghinionist cere 200.000 de lei daune morale

Pe de altă parte Administraţia Naţională a Penitenciarelor susţine că nu este responsabilă de nemulţumirile deţinutului. „Considerăm că pretenţiile reclamantului faţă de instituţia noastră sunt neîntemeiate şi nedovedite. Din informaţiile primite de la Penitenciarul Iaşi, unitatea la care se află dosarul reclamantului, rezultă că diagnosticele acestuia sunt cronice, datează dinaintea depunerii sale în penitenciar, neavând nicio legătură cu condiţiile de detenţie", au precizat reprezentanţii ANP în întâmpinare. Primul termen al procesului va fi pe 27 aprilie la Tribunalul Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite