Iaşi: Un bucureştean a fost arestat pentru că transporta ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrişor Antemir a fost arestat de magistraţii Judecătoriei Paşcani pentru 29 de zile. Poliţiştii i-au găsit în duba pe care o conducea 4.449 cartuşe de ţigări.

Petrişor Antemir din Bucureşti a fost oprit ieri dimineţă de poliţiştii din Târgu Frumos pentru că maşina pe care o conducea avea un far defect. Însă după ce i-au verificat documentele oamenii legii au constatat că bărbatul avea în dubă câţiva saci cu cartuşe de ţigări.

Acesta a fost dus  la sediul Poliţiei Târgu Frumos unde a fost audiat. Între timp poliţiştii au stabilit că Petrişor Antemir avea în maşină 4.449 cartuşe de ţigări.

În faţa anchetatorilor Petrişor Antemir a declarata că nu ştia ce se află în saci. Acesta a precizat că primit 500 de lei de la un arab pentru a transporta banane de la Iaşi la Bucureşti. În Iaşi s-ar fi întâlnit cu arabul care ar fi încărcat maşina cu sacii respectivi.

29 de zile după gratii

Procurorul a propus arestarea bărbatului pentru deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi transport de produse accizabile cunoscând că acestea provin sau sunt destinate contrabandei .

"Grav este  faptul ca inculpatului i s-a adus la cunoştinţă că în cazul în care îşi exercită drepturile procesuale, şi anume dreptul de a nu da declaraţii, îi va fi îngreunată situaţia. Atât procurorul cât şi un ofiţet de poliţie i-au repetat că va fi arestat daca nu va da declaraţii. De altfel propunerea de arestare este întemeiată pe "refuzul" de a colabora, lucru inacceptabil ce a făcut pe deplin dovada modului cum sunt respectate drepturile omului în Parchetul de pe lângă Judecatoria Paşcani", a declarat Bogdan Tufeanu, avocatul lui Antemir

Magistraţii Judecătoriei Paşcani au admis propunerea şi au dispus ca bucureşteanul să stea după gratii 29 de zile. Însă acesta a făcut recurs.

"Instanţa s-a pronunţat pe loc asupra luării acestei măsuri, încălcând şi ea toate prevederile legale. Deşi în cauză s-au ridicat trei excepţii de nulitate absolută a propunerii de arestare, instanţa s-a pronunţat întâi pe fond spunând că asupra excepţiilor se va pronunţa prin încheiere, fapt ce ne conduce automat la ideea că acestea erau deja respinse", susţine avocatul bucureşteanului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite