Iaşi: Un banc cu poliţişti l-a costat 200 de lei (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Iaşi a simţit pe propria piele de câţi poliţişti este nevoie pentru a încasa o amendă: unul singur, asta dacă respectivul om al legii nu suportă bancurile cu poliţişti.

16.50 Ştefan Aneculăesei spune că ştie aproximativ 20 de bancuri despre poliţişti. Tânărul a acceptat să ne spună câteva dintre ele:

1.     Un poliţist vine dimineaţă pe la ora 5 la serviciu, în pielea goală. Superiorul întreabă:
- Bă, ce-i cu tine? Ai înnebunit, ce vii în halul asta la serviciu?
Poliţistul super excitat:
- Şefuuuu' ... am fost cu nevastă-mea la o petrecere şi pe la 3 noaptea au început jocurile de societate. S-au stins luminile şi o voce a strigat:
- „Să se dezbrace doamnele!".
După câteva minute, din nou:
- „Şi domnii să se dezbrace!"
Imediat, aceeaşi voce a strigat:
-„Şi acum ... la lucru!"
- Şi ???!!!
- Şi eu într-un sfert de oră am ajuns...!!!

2. Un tip gonea pe autostradă cu mult peste viteza legală. Văzând girofarul unei maşini de poliţie în oglindă, se gândeşte: „Am o maşină bună şi pot să dispar". Aşa că accelerează şi urmărirea începe. Când acul ajunge la capătul cursei, văzând că totuşi nu poate să scape de poliţist, bărbatul se gândeşte că ar fi mai bine să renunţe şi trage pe dreapta.
Poliţistul se apropie de maşină şi spune:
- Ascultă, băiete. Am avut o zi groaznică şi vreau să ajung acasă. Inventează o scuză bună ca să te las să pleci.
Tipul se gândeşte puţin şi răspunde:
- Acum trei săptămâni, soţia mea a plecat cu un poliţist. Când te-am văzut în spatele maşinii, am crezut că vrei să mi-o aduci înapoi!


3. Un poliţist vede un automat, se apropie de el şi bagă o fisă. Deodată apare un pahar şi începe să curga cafea. Poliţistul ia paharul, îl bea şi mai bagă o fisă.
Din nou apare un pahar, curge cafeaua pe care o bea poliţistul şi acţiunea se repetă de mai multe ori până când în spatele poliţistului se formează o coadă destul de mare.
La un moment dat o bătrână îl întreabă pe poliţst:
- Domnu' poliţist ne lăsaţi şi pe noi să bem o cafea, că de o oră stăm la coadă!?
La care poliţistul indignat răspunde:
- Ce vrei babo, ţi-e ciudă că câştig...


4. Un poliţist îi face cadou şefului o vază de flori. Intră la şef în cabinet şi o lasă pe birou, dar cu gura în jos. Vine şeful, vede vaza, o examinează şi constată:
- Ia uite la ăsta, îmi face cadou o vază defectă. Pe unde dracu' să bag florile, că e astupată!
Şi după ce o ridică:
- Şi mai are şi fundu' spart!

15.40 „Am discutat cu agentul în cauză care ne-a spus că în momentul în care tânărul văzut patrula a început să ţipe foarte tare: «Bă, să vă spun un banc cu poliţişti!» Agentul a pomenit în procesul verbal de bancul cu poliţişti pentru a întări şi mai mult faptul că tânărul a avut o atitudine jignitoare la adresa lui", a explicat Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Iaşi.

Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Iaşi:

image

10.30 Ieşenii cărora le plac bancurile cu poliţişti pot sta liniştiţi chiar şi atunci când le spun într-un loc public, cel puţin atâta timp cât glumele nu sunt un atac direct la adresa purtătorului uniformei. „Simplul fapt că un cetăţean le-a spus unor prieteni un banc cu poliţişti nu cred că este contravenţie. Nu suntem într-un stat poliţienesc“, a precizat comisarul-şef Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipale Iaşi.

Ieşeanul Ştefan Aneculăesei se poate lăuda că este poate singura persoană amendată pentru că a „îndrăznit" să spună o glumă în public, din celebra serie de bancuri „De cîţi poliţişti este nevoie pentru a...".

Pe 23 august, ieşeanul se afla împreună cu alţi doi prieteni în zona galeriilor comerciale de pe bulevardul „Ştefan cel Mare". La un moment dat, în timp ce le spunea amicilor un banc despre poliţişti, un poliţist comunitar, deranjat probabil de glumă, s-a oprit lângă el şi l-a amendat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice cu 200 de lei. În procesul verbal, omul legii a precizat că tânărul ar fi jignit poliţiştii spunând bancuri despre aceştia.

image

Deşi nu i-a venit să-şi creadă urechilor când a auzit că este sancţionat pentru aşa ceva, tânărul a semnat procesul verbal dar la obiecţii a precizat că „Ce-am afirmat la adresa poliţistului este un pamflet şi trebuie tratat ca atare“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite