Iaşi: Ultimul 1 Mai al cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua de 1 Mai 1989 a fost un nou prilej de manifestări fastuoase şi impunătoare, dar a reprezentat, în acelaşi timp, şi ultima sărbătoare a muncii pentru cuplul prezidenţial Nicolae şi Elena Ceauşescu.

Vezi cum sărbătoreau ieşenii 1 Mai muncitoresc acum 30 de ani (GALERIE FOTO)

Programele teatrelor şi ale cinematografelor au fost publicate din timp pentru ca ieşenii să se poată distra după tradiţionalele parade şi defilări de 1 Mai.

image

Programul la televizor a început pe 1 mai 1989 cu o emisiune color, ce purta chiar titlul sărbătorii. De la 11.30 şi până la închiderea programului, la ora 22.00, ieşenii au putut vedea momente folclorice, reportaje, telejurnale şi emisiuni documentare specifice, precum Epoca Nicolae Ceauşescu - Dimensiuni ale muncii şi dezvoltării (documentar, color).

image

„În judeţul Iaşi au fost organizate în aceste zile numeroase manifestări politice, cultural-educative şi artistice dedicate zilei de 1 Mai. În întreprinderi industriale, în unităţi economice, în instituţii, şcoli şi facultăţi, în alte colective de muncă ieşene au avut loc expuneri, dezbateri şi simpozioane. la Centrul de Cultură şi Creaţie Socialistă Cântarea României al sindicatelor din Iaşi a fost vernisată expoziţia de carte cu tema Epoca de Aur a Ţării - Epoca Nicolae Ceauşescu. Recitaluri de muzică şi poezie patriotică, gale de filme, alte manifestări având ca subiecte lupta maselor populare conduse de Partidul Comunist s-au desfăşurat, de asemenea, la Paşcani, Târgu Frumos, Hârlău şi în numeroase alte localităţi din judeţul Iaşi„ este un alt articol din Scânteia, trimis de corespondenţii ieşeni ai publicaţiei.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite