Iaşi: Trimişi în judecată pentru că ar fi încercat să-şi omoare vecinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi, unul acuzat că a rupt o furcă de capul unui vecin, altul că şi-a înjunghiat în cap partenerul de afaceri vor da socoteală în faţa judecătorilor. 

Vasile Albu (61 de ani), din comuna Miroslava, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi după doi ani de anchetă. Oamenii legii susţin că pe 8 septembrie 2008 l-a lovit în cap pe Viorel Ciobanu cu o furcă.

Lovitura a fost atât de puternică încât unealta s-a rupt.  Victima se întorcea cu soţia de la un târg, de unde îşi cumpărase o sabie artizanală. Ajuns în sat, acesta s-ar fi luat la ceartă cu Ionel Albu, nepotul lui Vasile Albu.

Nepotul i-a reproşat că nuşi plătise o datorie pe care victima o avea la barul unde lucra. La un moment dat, Viorel Ciobanu s-a dat jos din căruţă şi cu sabia artizanală l-a lovit pe Ionel Albu peste picioare. Întreaga scenă a fost văzută de Vasile Albu care ar fi ieşit în drum înarmat cu o furcă şi l-ar fi atacat pe localnic.

Înjunghiat pentru că mulgea prea încet

Procurorii l-au mai trimis în judecată şi pe Gheorghe Macare (74 de ani), pentru tentativă la omor. Pe 20 iunie acesta l-ar fi înjunghiat de mai multe ori pe Dan Mănceanu, împreună cu care avea o stână. În ziua cu pricina, Macare ar fi ajuns la stână şi s-ar fi luat la ceartă cu partenerul său pentru că acesta din urmă mulgea oile prea încet. Gheorghe Macare ar fi scos un briceag cu care l-ar fi înjunghiat pe Mănceanu, în cap şi claviculă. Ulterior, săteanul s-ar fi dus acasă şi s-ar fi culcat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite