Iaşi: Trei şcoli primesc câte un microbuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei a decis să doteze unităţile de învăţământ din localităţile ieşene Mănăstirea, Uda şi Cucuteni cu câte un mijloc de transport. În total, Inspectoratul Şcolar Judeţean a trimis 15 solicitări de microbuze.

Astăzi, la ora 11.00, conducerea Inspectoratului Şoclar Judeţean va preda cheile de la microbuzele şcolare directorilor de la unităţile de învăţământ din Mănăstirea, Uda şi Cucuteni. Cererile au fost de cinci ori mai mari, însă Ministerul Educaţiei a oferit doar trei microbuze, urmând ca în februarie să mai vină un set de alte trei microbuze pentru şcolile din judeţ.

Citeşte şi:

Ninsoarea face ravagii la Iaşi. Un microbuz şcolar a derapat într-un şanţ (FOTO)

Iaşi: Microbuzele şcolare circulă în judeţ fără licenţe de transport persoane

„S-a ţinut cont de numărul şcolilor închise, iar în judeţul Iaşi doar 14 unităţi şi-au închis porţile, astfel că puţini copii au fost afectaţi. Am avut discuţii cu primarii care au renunţat pentru că au ajuns la concluzia că este mai convenabil să le ia abonamente elevilor, care sunt decontate de Minister, decât să întreţină un microbuz. În final am trimis doar vreo 6-7 solicitări", spune Liliana Romaniuc, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Printre şcolile care au cerut un microbuz şcolar se numără cele din Stolniceni-Prăjescu şi Popricani.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite