Trei ieşeni au ajuns la spital cu virusul transmis de ţânţarul ucigaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi şi o bătrână din comunele învecinate ale Iaşiului au fost contaminaţi în ultimele două săptămâni cu virusul West Nile.

Prima victimă a virusului a fost un bărbat de 32 de ani care a fost la pescuit într-un weekend şi a ajuns la Spitalul de Boli Infrecţioase cu dureri de cap şi febră. Evoluţia acestuia a fost pozitivă şi a fost externat zilele trecute.

Citeşte şi:

Primul caz de West Nile la Iaşi

Al doilea caz de West Nile la Iaşi

O bătrână de 69 de ani a plecat pentru câteva zile la ţară, în judeţul Vaslui şi a intrat în contact cu ţânţarul-ucigaş. Când s-a întors în Iaşi, femeia a acuzat aceleaşi simptome şi a fost internată de urgenţă în spital, de unde va fi externată marţi.

Cel mai recent caz de infecţie este al unui tânăr de 18 ani, care are domiciliul într-o comună învecinată, de unde a fost contaminat cu virusul.

„Băiatul a fost expus la mediul cu ţânţari, de pe lângă râul Prut. Este în stare bună, stabilă şi până la sfârşitul acestei săptămâni va fi externat. Zilele acestea, nu am mai trimis probe la Institut şi nici nu au mai fost suspiciuni“, a spus Mihnea Hurmuzache, directorul Spitalului de Boli Infecţioase.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite