Iaşi: Trec de criză cu masaj în rate (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Saloanele de înfrumuseţare şi comercianţii de haine au găsit soluţia pentru a atrage clienţi: îşi oferă serviciile cu plata eşalonat.

Unii comercianţi din capitala Moldovei au „mirosit" că într-o perioadă de criză oamenii tind să reducă din cheltuieli şi pot renunţa la anumite servicii.

Ca să nu-şi piardă clienţii, aceştia le-au pus la dispoziţie ieşenilor posibilitatea de a cumpăra produsul când doresc şi să-l plătească mai târziu. Este şi varianta adoptată de unul din cele mai mari centre de slăbire şi înfrumuseţare din centrul oraşului.

Pachet plătit eşalonat

Femeile care vin aici se răsfaţă cu tratamente faciale, masaje cu uleiuri esenţiale, beţe de bambus şi pietre calde, tratamente anticelulitice, biostimulare, infuzii de oxigen şi epilare, servicii pe care le plătesc în rate.

image

Carmen Mardare, de 37 de ani, a optat pentru un pachet de zece şedinţe de epilat pe care le-a plătit în două rate şi un set de zece şedinţe de tratament corporal pe care l-a achitat în trei rate. Femeia, clientă veche a centrului, spune că nu ar fi putut să plătească cu banii jos aceste servicii.

„Este foarte bine gândită această opţiune. Tratamentele corporale sunt mai costisitoare şi e bine că ni s-a pus la dispoziţie varianta achitării lor în rate. Avem nevoie de aceste tratamente. Nu este un moft, dar, dacă nu aş fi avut varianta plătirii lor în rate, nu ştiu dacă mi le-aş mai fi permis", spune Carmen.

image

Reprezentanţii centrului susţine că jumătate dintre clientele pe care le au optează pentru plata în rate. „De când s-a instalat criza a crescut cu 50% cererea pentru achitarea tratamentelor în rate. Le-am pus la dispoziţie această variantă pentru că mi-au spus că altfel nu şi le-ar fi permis", spune Eugenia Trandabăţ, şefa centrului de slăbire şi înfrumuseţare.

Preţurile pentru pachetele de tratament sunt cuprinse între 50 şi 400 de euro, în funcţie de numărul de şedinţe. „Este mai greu cu banii de când salariile s-au redus, iar preţurile au cresut la toate", a spus şi Geanina Păduraru, agent imobiliar.

image

Mâncare şi papuci pe datorie

Metoda achitării produselor în mai multe tranşe a fost adoptată şi de mai multe magazine de cartier care, de când s-a instalat criza, au rămas cu rafturile pline.

Comercianţii s-au înţeles cu băncile şi le oferă cumpărătorilor posibilitatea ca, prin intermediul unor carduri speciale, să achite în câteva luni articolele pe care nu le pot plăti pe loc.

Astfel, pijamelele de la un magazin de profil pot fi cumpărate în 5 rate, librăriile pun la dispoziţie achitarea în 4 rate, hainele şi papucii pot fi plătiţi în 5 tranşe. Până şi mâncarea la restaurant poate fi plătită în două rate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite