Iaşi: Tranzacţii cu terenuri în zone rezidenţiale pe numele grefierei cercetate de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declaraţie de avere Violeta Osoianu
Declaraţie de avere Violeta Osoianu

Potrivit declaraţiei de avere a grefierei Violeta Osoianu, familia acesteia a cumpărat mai multe suprafeţe importante de teren în Miroslava, Valea Lupului şi Iaşi în ultimii doi ani.

În baza actelor completate anul trecut, familia Osoianu a luat peste 4,7 hectare de teren agricol la Miroslava şi alte 8,2 în Valea Lupului. Valoarea de impozitare a celor două suprafeţe se ridică la peste 600.000 de lei. Tot la Valea Lupului cei doi au luat în 2008-2009 un teren de 7.000 de metri pătraţi cu o valoare de 28.000 de euro.

Iaşi: 20 de persoane, printre care şi funcţionari, ridicate pentru afaceri dubioase cu terenuri (UPDATE)

În 2008 şi 2009, grefiera împreună cu soţul ei au achiziţioant terenmuri în Iaşi pe Aleea Sadoveanu şi străzile Şipoţel şi Mocanului, în zona Copou. Valoarea impozabilă a acestora ar fi, potrivit declaraţiei de avere din 2009, de aproape 60.000 de euro. Terenurile sunt luate împreună cu soţul ei, Emanuel Osoianu, care, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ar fi unul dintre intermediarii afacerilor cu terenuri.

Potrivit declaraţiei de avere, cei doi au vândut în 2009 trei terenuri pe care au luat în jur de 300.000 de lei. Unul dintre cei care au cumpărat teren de la familia Osoianu este şi doctorul Mihnea Hurmuzache.Declaraţia de avere a grefierei este foarte bogată în tranzacţii imobiliare.

Familia Osoianu mai are un apartament luat în 1999 şi un autoturism Mercedes. La venituri aceasta nu a nominalizat cât a câştigat ca grefier la Parchetul de pe lângă Tribunal, dar în medie pe această funcţie se câştigă între 1.500 şi 2.000 de lei. În declaraţia de avere apar şi datorii de 84.000 de euro către două persoane care ar fi trebuit achitate în acest an.

„Nu pot să comentez această situaţie neplăcută. Cine este vinovat să plătească", a spus procurorul Cornelia Prisacariu, şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, privind faptul că angajata din subordinea sa este cercetată într-o anchetă a DIICOT.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite