Tragedie la sala de sport: Un student la Politehnica din Iaşi a murit în timpul orei (UPDATE, FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Obrinteschi, student în anul al II-lea la Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi", a decedat ieri în jurul orei 17.15.

Ora 17.10 Astăzi, medicii legişti au efectuat autopsia băiatului pentru a stabili cauzele morţii.

„S-a făcut autopsia astăzi, dar rezultatul va veni după o lună. Ceea ce se vehiculează, cum că ar băiatul ar fi suferit de suflu sistolic, nu este relevant pentru moartea lui. Este ceva mai mult la nivel funcţional, dar nu şi cauzator de moarte“, spune medicul legist Diana Bulgaru.

Ora 17.00 Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă spun că nu au trimis pe prima maşină şi medic specialist pentru că li s-a spus că este vorba despre crize epileptice, iar în aceste condiţii este de ajuns prezenţa unei asistente.

„La noi a fost o solicitare pentru crize epileptice, ceea ce înseamnă că nu e necesară mobilizarea unui echipaj cu medic. Cele două echipaje pe care le aveam oricum erau plecate în misiune. A doua solicitare a venit din partea asistentei de pe prima maşină trimisă acolo care a constatat că e vorba de un stop cardio-respirator şi nu epilepsie“, spune Radu Calistru, şeful Serviciului de Ambulanţă Iaşi.

Ora 16.40 Colegii de cameră ai lui Cosmin spun despre acesta că era un student eminent pasionat de sport. Aceştia nu ştiau că tânărul ar fi suferit de vreo boală.

„Nu mi-a spus că ar fi suferit de vreo boală. Era foarte activ şi la sport, se ducea la ore indiferent de condiţiile de afară. Chiar spunea că el aleargă cât toţi cei 4 colegi din cameră la un loc. Era integralist, îşi vedea de studiu, nu era zvăpăiat care să nu se ţină de carte. Am ajutat-o astăzi pe mama lui să-i strângă lucrurile. Era maleabil, se dădea după cei din jur, nu s-a certat cu nimeni“, povesteşte Daniel Ţivlea (24 de ani), colegul de cameră al lui Cosmin. 

COLEGII DE CAMERĂ AU NUMAI CUVINTE DE LAUDĂ DESPRE COSMIN

Ora 12.00 Fişa medicală a studentului care a decedat la ora de sport arată că băiatul nu avea probleme de sănătate. În plus, obiectul Educaţie Fizică şi Sport era opţional.

„Am obţinut copie după o serie de documente din care reiese că băiatul era sănătos, nu ar fi existat probleme de sănătate. Obiectul face parte din grupul de discipline opţionale. Nu a fost un nivel de efort deosebit la care a fost supus studentul“, spune Dan Găluşcă, purtătorul de cuvânt al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi “.

image

La intrarea în cămin, colegii de cameră şi de facultate au făcut un mic altar pentru Cosmin

Ora 9.00 Tânărul în vârstă de 21 de ani era originar din Oneşti. Acesta se afla ieri după-amiază în sala de sport din Grădinari când brusc i s-a făcut rău. Profesorul coordonator Ioan Ştirbu i-a acordat primul ajutor, l-a resuscitat şi a chemat Ambulanţa.

image

Altar pentru Cosmin

Martorii povestesc că iniţial la faţa locului s-a deplasat o ambulanţă, însă doar cu o asistentă medical. Apoi a venit o a doua ambulanţă cu un medic specialist care l-a transportat pe tânăr la Spitalul „Sfântul Spiridon".

image

Daniel Ţivlea, colegul de cameră al lui Cosmin, arată spre lucrurile studentului decedat care au fost astăzi împachetate de mama lui

Medicii nu au mai avut ce să-i facă, iar trupul studentului a fost depus la morga unităţii medicale urmând ca astăzi să i se facă autopsia.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite