Iaşi: Traficantul de cocaina din Botoşani a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Mihai Dan Vătavu (23 de ani) din comuna Tudora, judeţul Botoşani a fost acuzat de procurorii DIICOT Iaşi de introducere în ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

Magistraţii l-au trimis în judecată în acelaşi dosar şi pe Alexandru Felciuc pentru complicitate la trafic de droguri de mare risc.

Potrivit rechizitoriului, Mihai Dan Vătavu a introdus la sfârşitul anului trecut  aproximativ 30 de grame de cocaină în ţară. Tânărul a reuşit să treacă cu drogurile de mare risc prin Otopeni fără să  fie depistat.

După ce ar fi consumat aproximativ opt grame de cocaină,  la sfârşitul lunii mai s-ar fi gândit să o vândă. Astfel, l-a rugat pe amicul său Alexandru Felciuc să-i găsească un cumpărător.

Iniţial Vătavu a vândut 1,2 grame de cocaină unui ofiţer sub acoperire cu 250 de lei. Apoi aceştia s-au întâlnit pe 3 iunie la Paşcani unde trebuia să aibă loc o nouă tranzacţie. Pentru 1.400 de euro Vătavu i-a dat ofiţerului sub acoperire 19,1 grame de cocaină.

După ce s-a a luat banii botoşăneanul a fost reţinut de anchetatori, iar ulterior a fost arestat pentru 29 de zile de judecătorii Tribunalului Iaşi.

În faţa procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Iaşi Vătavu a precizat că în Spania consuma droguri ocazional şi la plecare şi-a cumpărat cocaina cu  870 de euro.

Raportat la lipsa antecedentelor şi la modul în care a colaborat cu anchetatorii nu se impunea arestarea lui", a declarat Bogdan Tufeanu, avocatul lui Vătavu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite