Iaşi: Traficanţi de „sare de bucătărie“, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri acuzaţi de procurori că ar fi comandat şi primit din China droguri de mare risc vor ajunge în faţa judecătorilor. Acţiunea de prindere a celor doi nu a fost lipsită de peripeţii pentru anchetatori. Potrivit rechizitoriului, unul dintre ei a ajuns să urmărească o maşină a poliţiei care îi supraveghea.

Dragoş Costan (24 de ani), arbitru sportiv, va fi judecat pentru introducerea în ţară fără drept de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc, iar Alexandru Urzică (24 de ani) de complicitate la introducerea în ţară a droguri de mare de risc.

„Din punctul meu de vedere şi al probelor procurorilor, clientul meu nu avea ce să caute în acest dosar. A fost pur şi simplu agăţat pentru a se da mai multă greutate dosarului. Din păcate, pentru că nu reuşim să ne judecăm mai repede, arestul preventiv riscă să se transforme în puşcărie", a spus avocatul Dorina Răzuşi, apărătorul lui Alexandru Urzică.

Drogul, înlocuit cu sare de bucătărie

Pe 30 iulie, lucrătorii Biroului de Combatere a Criminalităţii (BCCO) Iaşi au primit informaţii că la punctul vamal de la Otopeni a sosit din China un colet suspect, al cărui destinatar ar fi fost Dragoş Costan. Anchetatorii spun că potrivt actele care însoţeau pachetul în interiorul acestuia ar fi trebuit să fie substanţe ignifuge. Nu mică le-a fost mirarea vameşilor când au constatat însă că acolo se aflau aproxiamtiv 500 de grame de mefedronă, un drog de mare risc.

Pentru a ajunge la destinatar, oamenii legii au înlocuit marfa cu sare de bucătărie şi au supravegheat pachetul în permanenţă pe drumul spre Iaşi. Procurorii spun că pentru ridicarea pachetului ar fi venit Urzică şi Costan dar că acesta din urmă şi-ar fi dat seama că în zonă sunt poliţişti aşa că ar fi amânat momentul preluării pachetului. În schimb, i-ar fi spus lui Urzică să urmărească una dintre maşinile oamenilor legii.  Ulterior, Costan ar fi trimis o altă persoană pentru a lua pachetul. Tinerii s-ar fi întâlnit apoi într-un imobil din Copou. Aici ar fi descoperit „farsa" anchetatorilor. În momentul în care aceştia au ieşit din casă au fost întâmpinaţi de procurori.

Cei doi vor fi prezenţi în faţa judecătorilor pe 28 octombrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite