Iaşi: Tonetarii au protestat la Primărie împotriva desfiinţării. Edilii ridică din umeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de tonetari au venit în faţa Palatului Roznovanu, revoltaţi că au primit somaţii pentru a intra în legalitate cu autorizaţiile de funcţionare. Se pare că agenţii economici nu deţin avize şi pentru comercializarea produselor alimentare.

Tonetele cu alimente din Iaşi, luate la verificări

Inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Primărie şi Prefectură i-au somat pe tonetari în cadrul unei acţiuni ample de control deoarece nu deţin autorizaţii pentru vânzarea produselor alimentare.

Aceştia susţin că deţin avize pentru funcţionare, nu acte speciale pentru vânzarea de alimente. "Noi din asta trăim. De ce suntem trataţi în halul acesta? Până acum am putut să vindem liniştiţi şi dintr-o dată ni se interzice. Familia mea nu are altă sursă de venit“, a spus unul dintre tonetari.

„Primăria a primit adrese încă din 2007 de la DSP şi DSV să nu mai autorizăm comercializarea produselor alimentare în tonete. De atunci, am tot dat amenzi dar nu am ajuns la desfiinţare", a spzus Ciprian Chiriţa, directorul Direcţiei de Control din cadrul Primăriei.

Aproape 400 de tonetari care comercializează produse alimentare şi nealimentare riscă să rămâne fără loc de muncă. „Din punct de vedere legal, toate tonetele alimentare sunt în afara legii. Aşteptăm toate răspunsurile comisiei mixte de control şi la sfârşitul săptămânii vom comunica rezultatele", a spus subprefectul Bogdan Şaramet.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite