Iaşi: Titularii ieşeni, dezamăgiţi de catedre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi profesori care au obţinut peste 7 la testare n-au primit posturi de titulari la catedră în învăţământul gimnazial sau liceal.

Zeci de candidaţi au plecat supăraţi de la prima şedinţă publică de repartizare a posturilor titularizabile în învăţământul gimnazial şi liceal care a avut loc în această dimineaţă. Cadrele didactice s-au arătat mâhnite că, deşi au obţinut notă de trecere, nu au fost recompensaţi cu o catedră stabilă.

Respinsă cu nota 8,85
„Am luat 7,55 şi eram oarecum conştientă că nu voi prinde un post titularizabil pentru că erau doar două locuri disponibile. Sunt foarte puţine, candidaţii sunt numeroşi şi astfel sunt slabe şanse să prinzi o catedră“, spune Florentina Filip, care a candidat la Economic, Administrativ, Poştă.

Nemulţumită de numărul mic de posturi este şi Iuliana Dobroviceanu, care a obţinut nota 8,85 la examenul de anul acesta, unde a candidat pentru un post de consilier psihopedagogic. Este al doilea an consecutiv când tânăra obţine notă peste 8 la examenul de titularizare, dar nu prinde catedră.

„Sunt foarte puţine posturi titularizabile şi multe dintre ele sunt în mediul rural. Dacă aş fi prins un post eram dispusă să merg doar până la Târgu Frumos, mai departe nu“, spune Iuliana.

„Nu sunt deloc entuziast“
Nici profesorii care şi-au luat astăzi în primire catedra nu au fost deloc încântaţi de locul în care au fost repartizaţi. Octavian Şaraiman a luat cea mai mare notă la Economic, Administrativ, Poştă, repectiv 8,80 şi a optat pentru catedra de la Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare“. Proaspătul profesor susţine însă că banii sunt insuficienţi. „Nu sunt deloc entuziast pentru că partea financiară lasă de dorit. Anul acesta nu se mai decontează nici naveta, salariile sunt diminuate cu 25%, deci nu mai rămâi cu aproape nimic“, spune Octavian.

Doar 29 de posturi la oraş
Peste 2.000 de candidaţi s-au luptat săptămâna trecută pentru unul dintre cele 29 de posturi titularizabile în mediul urban şi alte 153 în mediul rural. Unele note au lăsat de dorit, 16 candidaţi obţinând între 1 şi 1,9.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite