Iaşi: Tinerii puşcăriaşi fac mâine obiecte decorative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii aflaţi în sistemul de detenţie vor să arate ieşenilor că se pot reintegra în societate.

Un grup de profesori din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi împreună cu partenerii de la Grupul Şcolar „D. Mangeron" demarează mâine proiectul „Împreună putem schimba" care se va desfăşura pe parcursul lunilor noiembrie a acestui an şi martie, 2011.

„Acţiunea este organizată pentru ca elevii de la SAM nr. 41 (şcoala din cadrul Penitenciarului Iaşi - n.r.) să se simtă utili în spcietate prin promovarea mesajului despre necesitatea respectării normelor şi alegerilor în rândul liceenilor de la şcoala implicată în proiect. Printre efectele nerespectării acestora se numără marginalizarea în societate, identificarea cu grupurile de prieteni care  au comportamente negative, fapt ce impune anumite riscuri precum, privarea de libertate, ruperea legăturilor cu familia care nu mai poate asigura suportul afectiv de care are nevoie orice persoană", a precizat Marius Vulpe, directorul Penitenciarului Iaşi.

Astfel, vor fi create ateliere ludice pentru elevii celor două unităţi de învăţământ, în care tinerii vor avea ocazia să-şi valorifice aptitudinile creatoare. Concret, în cursul zilei de mâine şase tineri privaţi de libertate vor participa la un astfel de atelier în care vor realize obiecte de hârtie şi sfoară împreună cu partenerii din proiect.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite