Iaşi: Tinerii din mediul rural, consiliaţi de fundaţia Pro Women

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de adolescenţi din mediul rural din judeţele Iaşi, Vaslui şi Botoşani care nu au avut şansa unei familii au primit consiliere din partea specialiştilor în cadrul a două proiecte iniţiate de Fundaţia Pro Women.

Tinerii au învăţat cum să-şi dezvolte abilităţile de viaţă. În parteneriat cu autorităţile publice din cele două localităţi din judeţul Iaşi, Popricani şi Horleşti, fundaţia a realizat broşuri, a organizat grupuri de sprijin, a susţinut instruiri cu profesorii şi asistenţii sociali din localităţi şi a utilat şi amenajat câte un club în fiecare comună pentru ca tinerii să aibă unde se întâlni.

Proiectul în cadrul căruia au fost realizate aceste acţiuni, „Clubul Abilităţilor de Viaţă Independentă a Adolescenţilor - CAVIA" a fost finalizat în cursul acestei dimineţi.

Un alt proiect al fundaţiei, „Un start bun în viaţă" a vizat, de asemenea, creşterea gradului de încredere al tinerilor din mediul rural, din comunele Cristeşti şi Fântânele. Timp de cinci luni cadrele didactice şi asistenţii sociali din cele două comune i-au consiliat pe cei aproximativ 200 de elevi din comunele participante în proiect.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite