Iaşi: Tinerii cu dizabilităţi au un nou centru social-educativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul social educativ din Galata
Centrul social educativ din Galata

Autorităţile locale au inaugurat astăzi primul proiect european derulat prin Programul Operaţional Regional, din judeţul Iaşi.

Consiliul Judeţean a investit 3,4 milioane de lei pentru reabilitarea unui pavilion dezafectat şi transformarea lui în Centrul social educativ pentru persoane de dizabilităţi din Galata.

În cadrul proiectului, funcţionează două unităţi, un centru multifuncţional pentru persoanele defavorizate şi unul de pregătire profesională. 35 de beneficiari cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani sunt selectaţi în fiecare an prin anchetele sociale.

Persoanele cu handicapuri psihice vor veni în fiecare zi la centru, unde vor participa la activităţi de creaţie, precum şi educative. Aceştia vor avea un program de la ora 8.00 la 16.00, iar masa va fi asigurată din banii părinţilor, adică 6 lei pe zi.

„Copiii sunt foarte încântaţi. Sunt luaţi de acasă cu maşina de la centru şi beneficiază de activităţi ocupaţionale toată ziua, în cadrul celor trei ateliere. Încercăm să-i pregătim pentru a se integra profesional mai uşor în societate", a spus Georgeta Dumitrachi, şef centru de zi.
Proiectul presupune şi instruirea profesională a 25 de asistenţi personali.

Citeşte şi:

Iaşi: Centrul de recuperare a copiilor cu handicap din Galata va fi refăcut cu fonduri europene

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite