Iaşi: Tertipurile avocaţilor ţin dosarul Cordunenilor pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Corduneanu şi unii din fraţii săi făceau pe recuperatorii
Adrian Corduneanu şi unii din fraţii săi făceau pe recuperatorii

Unii avocaţi ai membrilor clanului Corduneanu, cercetaţi pentru trafic de persoane, înşelăciune şi şantaj, au cerut magistraţilor Curţii de Apel Iaşi să dea un nou termen de judecată. Aceştia au motivat că nu au apucat să  studieze sentinţa prin care Tribuanlui Iaşi a dispus prelungirea artestării preventive a membrilor reţelei.

Mai mult, o parte dintre apărători au invocat că este posibil să fi primit o altă motivare a judecătorilor. „Hotărârea pe care am primit-o noi are 83 de pagini, iar cea depusă la dosar are 94 de pagini", a spus Marius Striblea, avocatul membrilor clanului Corduneanu. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis să dea un nou termen de judecată pentru mâine la ora 11.00.

Înainte de a se amâna cauza, Cornel Cîmpan, unul dintre avocaţii lui Iulian Bogdan, vărul Cordunenilor a depus la dosar‚ o serie de acte şi a spus că procurorul Vasile Chifan are ceva personal cu clientul său. „Prin anul 2004 domul procuror a cerut daune de 300.000 de lei de  la clientul meu pentru că i-ar fi atins demnitatea şi onoarea. Am depus la dosar sentinţa din acel dosar pentru a arăta că domnul procuror se află în stare de duşmănie cu cel pe care-l apăr", a explicat Cornel Cîmpan, avocatul lui Iulian Bogdan. În 2004 vărul Cordunenilor a fost trimis în judecată pentru ultraj, deoarece l-ar fi insultat pe procurorul Vasile Chifan, care îl cerceta într-un dosar. În cele din urmă încadrarea juridică a fost schimbată în insultă, iar judecătorii au încetat procesul penal pentru că procurorul a renunţat la pretenţii şi ulterior nu s-a mai prezentat în faţa instanţei. "Nu sunt în duşmănie cu nimeni, iar ancheta penală nu ţine cont de astfel de criterii. Nu-mi aduc aminte să fi formulat pretenţii civile", asusţinut Vasile Chifan, procuror DIICOT.

La jumătatea lunii ianuarie, 21 de membri ai celui mai de temut clan interlop din Iaşi au fost săltaţi de acasă cu mascaţii şi arestaţi. În acest moment, doar 16 dintre aceştia mai sunt în arestul Poliţiei din Iaşi şi Vaslui. Interlopii din gruparea Corduneanu sunt cercetaţi pentru înşelăciuni imobiliare şi bancare, trafic de persoane, şantaj şi constituire de grup infracţional organizat

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite