Iaşi: Termen limită pentru pământul soţilor Forna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia care în 2006 l-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie pe fostul prefect, Radu Prisăcaru, pentru mită din cauza unui teren din comuna Miroslava trebuie să-şi primească până la sfârşitul acestei luni titlul de proprietate.

Pentru a descâlci iţele dosarului de fond funciar, reprezentanţi ai Corpului de Control de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de la Agricultură au descins ieri la Prefectură.

Comisia Judeţeană de Fond Funciar a validat în urmă cu trei săptămâni dreptul de propietate al familiei Forna pentru 16 hectare de teren în Miroslava.
Până pe 15 august trebuia emis titlul de proprietate, dar termenul a fost prelungit cu două săptămâni.

Dorin şi Norina Forna au obţinut la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) o decizie definitivă şi irevocabilă. Aceasta obligă statul român să-i pună în posesie cu terenul de 16 hectare. „Se vor face demersurile de punere în aplicare a hotărârii CEDO în cazul Forna împotriva României. Sper ca ADS Bucureşti să facă demersurile de delimitare a terenului care-i revine familiei Forna şi să eliberăm titlul de proprietate până pe 1 septembrie“, a precizat prefectul Dragomir Tomaşeschi.

Îşi cer terenul de zece ani

Familia Forna încearcă să-şi recupereze moştenirea de zece ani. Agenţia Domeniilor Statului (ADS) Iaşi a propus ultima dată un aplasament care se suprapunea pe 5 hectare cu o proprietate a moştenitorului Ştefan Sculy Logotheti.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite