Iaşi: Terapie cu aerosoli la parterul blocului (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia de 60.000 de euro a fost inaugurată în luna septembrie a anului trecut şi nu duce lipsă de clienţi.

Cu o suprafaţă de aproape 300 de metri pătraţi, singura salină din Iaşi a fost deschisă la parterul unui bloc din zona Tătăraşi.

În cele cinci camere ale Salinei părinţii se pot relaxa la o cafea sau vizionând un film, în timp ce copiii se joacă fie pe tobogan, fie pe trambulină sau chiar îşi fac temele. Aerul pe care îl respiră clienţii este, de fapt, mult mai bogat în aerosoli salini decât cel dintr-o astfel de incintă creată în mod natural.

image

„Pereţii căptuşiţi cu sare adusă de la Praid şi Târgu Ocna asigură o concentraţie ridicată, datorată şi spaţiului închis în care se află", explică profesorul Constantin Dram, unul dintre coordonatorii proiectului.   

„Teatru la salină" în colaborare cu cei de la „Luceafărul"

Planurile proprietarilor pentru salina din Tătăraşi sunt inedite. În primăvară aici va avea loc un campionat internaţional de şah. În colaborare cu Teatrul „Luceafărul" vor fi organizate piese de teatru, lansări de carte şi expoziţii de pictură.

image

Ieşenii pot achiziţiona produse naturale pentru a-şi trata afecţiunile

image

Tarifele pentru o şedinţă fără limită de timp la Salina Center sunt de 20 de lei pentru adulţi şi de 15 lei pentru copii, dar la 9 şedinţe realizate, cea de-a zecea este gratuită.

Cura cu aerosoli pe care ieşenii o pot face în Tătăraşi vindecă o gamă largă de afecţiuni, de la cele ale aparatului respirator la infecţii ORL, amigdalite, bronşite, sinuzite, pierderea simţului olfactiv, alergii, dereglări ale imunităţii, disfuncţii ale tiroidei, meteosensibilitate, insomnie sau stres.

Acupunctură fără durere

Salina nu este singurul loc unde ieşenii pot veni să-şi trateze afecţiunile în mod neconvenţional. La Iaşi funcţionează de câţiva ani şi un cabinet de medicină tradiţională chineză.

La Dantian aceştia au parte de consultaţii, diagnostic energetic computerizat şi tratamente prin acupunctură, electropunctură, laseropunctură şi auriculoterapie chineză. Conform dr. Dan Constantin Martiniuc, coordonatorul cabinetului, pe întreaga durată a şedinţei de acupunctură de 30 de minute pacientul nu simte nicio durere sau jenă.

Citeşte şi:

Ieşenii infectaţi cu HIV în anii '90 luptă cu boala la atelierul de creaţie (FOTO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite