Iaşi: Tentative de sinucidere în lanţ din cauza sărăciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 31 de ani şi patru bărbaţi au ajuns în acest sfârşit de săptămână la spital după ce au încercat să se sinucidă cu medicamente. Aceştia le-au povestit medicilor că au recurs la aceste gesturi din cauza condiţiilor de trai.

Iaşi: A vrut să se sinucidă pentru că a fost dat în şomaj tehnic

Iaşi: Datoriile îi împing pe ieşeni la sinucidere

Pacienta de 31 de ani a înghiţit mai multe pilule contraceptive după ce s-a certat cu partenerul de viaţă. Şi lipsa unui loc de muncă a determinat-o pe femeie să încerce să-şi ia zilele. Ieşeanca a ajuns la spital cu tulburări digestive, greţuri, vărsături, vertij, iar mediciiau luat măsuri pentru depurarea toxicului.

„Este o formă de rară de intoxicaţie, iar pacienta va beneficia de suport psihologic“, a spus medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan“.

Alţi patru bărbaţi au încercat să se sinucidăprin intoxicaţie medicamentoasă sau plăgi mutilante din cauza condiţiilor de trai precare.

„De altfel, pe un studiu comparativ 2009-2010, rata suicidului a crecut cu 25%, iar profilul suicidarului este legat de condiţiile de trai: bărbat din urban, fără loc de muncă, cu vârsta de 35-40 de ani ce recurge la gestul suicidar sâmbăta după ora 18.00 fără a consuma alcool“, a adăugat medicul Ciuhodaru.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite