Iaşi: Telefonul cu touchscreen şi conexiune la internet, fiţă indispensabilă la şcoală (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ecran touchscreen, cameră foto performantă, conexiune la internet și jocuri. Sunt o parte din aplicațiile fără de care tot mai mulți elevi ieșeni nici nu discută când îşi aleg un telefon. Mai în toate cazurile, părinții sunt cei care scot mii de lei din buzunar pentru capriciile odraslelor.

Telefonul mobil nu mai este de mult privit drept doar un mijloc de a primi şi trimite apeluri. În prezent, puţini elevi mai au telefoane doar cu „aplicaţie de bătut cuie", ci se orientează după anturaj. „Se caută telefoanele cu touchscreen şi conectare la internet. Mulţi se copie unii pe alţii şi au telefoane care sunt la modă", a spus Iolanda Chiriac, elevă de liceu.

„Mulţi se plictisesc în ore sau când stau la rând. În general tinerii preferă telefoanele pentru oamenii de afaceri. Părinţii sunt cei care satisfac mofturile copiilor", a completat Mayaya Caroline, elevă.

Exemple în acest sens sunt destule. „Din decembrie am un Nokia N97. Printre dotări se numără tastatură QWERTY, cameră foto de 5 megapixeli şi memorie internă de 32 de GB. L-am primit cadou, costă cam 300 de euro, dar mi-aş dori un HTC Desire HD, care poate să ajungă pe la 500 de euro", a explicat Ştefan Zaharia, elev de gimnaziu.

Un alt criteriu de selecție pentru un telefon nou este celebritatea acestuia. „Am de două luni un I Phone 4, primit cadou de la părinţi. Camera foto este de 5 megapixeli, are 16 GB memorie internă, ecran de 8 inci diagonală şi costă în jur de 2.000 de lei. Eu mi l-am dorit foarte mult şi ei mi l-au cumpărat. Îl folosesc pentru  o grămadă de jocuri, poze foarte bune şi filmare HD. L-am dorit în mod special pentru că, la acel moment, era un telefon foarte scump. Am vrut să am ceva ce nu avea lumea", a spus Alexandru Moisescu, elev

Există însă şi excepţii de la regulă, respectiv elevi care au telefoane moderne fără să fi cerut asta în mod expres. Din nou, părinţii sunt cei care pun telefonul în mâna odraslelor. „Am un HTC Touch Diamond de o lună. Mi l-a dat tata, a fost telefonul lui. Îl folosesc doar ca telefon, nu mă omor cu aplicaţiile lui. Un telefon trebuie doar să-ţi placă", a explicat Rareş Iftimoaia, elev la Naţional.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite