Iaşi: Tatăl lui Teodosian vrea reabilitarea fiului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Gherman (stânga) vrea să-şi scoată fiul basma curată
Mihai Gherman (stânga) vrea să-şi scoată fiul basma curată

Mihai Gherman, tatăl lui Teodosian, copilul care la 13 ani şi-a ucis mama cu ciocanul, speră în continuare că fiul său va scăpa basma curată.

Ieşeanul a făcut la Tribunal o plângere împotriva rezoluţiei procurorului prin care Teo a fost scos de sub urmărire penală pentru infracţiunea de omor întrucât, din cauza vârstei, nu răspunde în faţa legii. Ieşeanul spune că uciderea soţiei sale în vară, anul trecut, a rămas acoperită de mister şi că nevinovăţia fiului ar fi ieşit la iveală dacă anchetatorii ar fi administrat mai multe probe la dosar. Printre acestea, Mihai Gherman invocă şi un test ADN a cărui realizare i-a fost refuzată de procuror.

Acţiunea lui Mihai Gherman vine în momentul în care fiul său, internat la centrul pentru minorii care săvârşesc infracţiuni dar nu răspund penal din Târgu Frumos, a împlinit duminică vârsta de 14 ani. Teodosian a primit cadouă de la educatori un tort de care s-a bucurat împreună cu ceilalţi minori din centru. Deşi îşi vizitează fiul aproape săptămânal, Mihai Gherman nu a reuşit să ajungă duminică la Târgu Frumos pentru a-şi felicita fiul. „Aşa se procedează în cazul fiecărui copil de la centrul din Târgu Frumos. Atunci când este ziua cuiva, educatorul anunţă la bucătărie şi i se face un tort", a declarat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite