Iaşi: Puştiul de 17 ani care a lovit bona şi copilul pe zebră are la activ trei maşini furate UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iustin Iulian Scutaru a furat trei maşini
Iustin Iulian Scutaru a furat trei maşini

Iustin Iulian Scutaru, adolescentul de 17 ani din Fălticeni suspectat că a intrat în plin în femeia care traversa cu un copil pe o trecere de pietoni din Iaşi, şuteşte autoturisme pe bandă rulantă. Cu Peugeot-ul furat acum o săptămână, suceveanul a venit la Iaşi unde a făcut şi accidentul.

Ora 17.00 Băiatul este cunoscut printre tinerii din Fălticeni ca o persoană violentă, acesta fiind implicat frecvent în mai multe bătăi la şcoală. „A învăţat la Şcoala Generală Nr. 3 şi ştiu că la un moment dat a venit cu tot cu părinţii şi cu nişte gărzi de corp pentru că se bătea. Este foarte violent, lua maşini şi se plimba prin oraş“, spune o tânără din Fălticeni.

Chiar în urmă cu două săptămâni, băiatul a fost văzut la volanul unei maşini conducând pe străzile oraşului. „Mi-a spus că are maşina de la unchiul lui. L-am întrebat dacă are permis şi a spus că nu. L-am întrebat ce va face dacă se ia Poliţia de el, dar mi-a răspuns încrezător că nu îndrăzneşte să se ia nimeni de dânsul“, povesteşte unul din colegii de liceu a băiatului.

Potrivit unor apropiaţi ai tânărului, acesta ar fi vărul lui John Scutaru, un membru al clanului Blană din Fălticeni.

Ora 15.00 Iustin Iulian Scutaru, care pe 14 octombrie a lovit în plin o bonă de 60 de ani şi un copil pe trecerea de pietoni din faţa parcului Copou, a fost prins în Târgu Neamţ. Adolescentul, care conducea un Peugeot sustras din faţa unei case din Roman şi cu care ar fi comis accidentul, a fost urmărit şi oprit în trafic de poliţişti.

„Tânărul a încercat să-l păcălească pe poliţistul care l-a legitimat şi i-a dat un nume fictiv", spune Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. În urma verificărilor,  s-a stabilit identitatea reală şi faptul că Iulian Scutaru, de loc din Fălticeni, nu are permis de conducere, fiind minor.

Suspectat că a furt două maşini în 48 de ore

Adolescentul nu este la prima faptă de acest gen. Isprăvile de şoferie ale lui Iulian Scutaru au debutat luni, 11 octombrie, când acesta venise până la Roman, arătându-se interesat să-i cumpere maşina marca Ford Escort lui Marian Agachi, de 29 de ani, din localitate. Ca să probeze autoturismul, cei doi au mers cu maşina până în comuna Cordun, din apropierea oraşului.

Mai citiţi şi:

VIDEO Bona şi copilul, spulberaţi de un şofer pe zebră, la Iaşi

Iaşi: Maşina care a accidentat pe zebră o bonă cu un copil a fost găsită

Suceava: Şmecherul din Fălticeni rămâne după gratii

Suceava: Drumul lui Iustin spre arestul Poliţiei

Aici, minorul i-a solicitat proprietarului să coboare din autoturism, pentru a verifica o presupusă defecţiune. În momentul în care proprietarul maşinii a coborât, minorul a demarat şi a plecat pe DN 2 către municipiul Iaşi", mai spune reprezentantul IPJ Neamţ. După ce a anunţat furtul prin 112, Marian Agachi şi-a recuperat maşina găsită de poliţişti avariată, pe o stradă din Fălticeni.

De aici Scuturu ar mai fi furat o maşină. "A mai furat două maşini săptămâna trecută, un Ford din Roman şi un BMW tot din Fălticeni", a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava. BMW-ul a fost şi el abandonat în localitatea Horodniceni, din judeţul Suceva.

Bonă şi copil de doi ani accidentaţi pe trecere la Super Copou

Din anchetă, reiese faptul că băiatul a alimentat de mai multe ori la benzinării fără să plătească. Chiar dacă acesta nu a mărturisit că a accidentat bona şi copilul, a fost arestat pentru 19 zile pentru furt calificat.

„Facem în continuare cercetări pentru a stabili cu exactitate cine a fost autorul accidentului", a declarat inspectorul Gabriel Doban, din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi.

Iustin Scutaru riscă până la şapte ani de închisoare pentru vătămare din culpă, fugă de la locul accidentului, furt şi conducere fără permis.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite