Iaşi: Sute de moldoveni au alergat pentru premii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cross-ul Loteriei la Iaşi
Cross-ul Loteriei la Iaşi

Concurenţi  din Iaşi, Botoşani, Vaslui şi Suceava au participat la Crosul Loteriei Române, care s-a desfăşurat astăzi simultan în cinci oraşe din România.

Citeşte şi: Iaşi: Trafic aglomerat în centrul oraşului

Startul competiţiei s-a dat la Palatul Culturii, iar miza cea mai importanta a fost caştigarea unui autoturism.

Printre tonetele amplasate in faţa Palatului unde se puteau găsi gogoşi şi colaci Kurtos, s-a dat startul Crosului Loteriei Române. Una dintre cele mai importante manifestări sportive de masă din România, această compeţiei este organizată în premieră la Iaşi.

Câştigătoarea primului loc la categoria Junioare, Elena Mirela Lavric (19 ani) nu este tocmai o debutantă în competiţiile de acest gen. În ultimii doi ani a participat consecvent la Crosul României, însă nu a reuşit să se claseze decât pe locul II.

Elena Mirela Lavric a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului:

image

Dăruieşte premiul fraţilor săi

Cu toate acestea, vasluianca se mândreşte cu titlurile dobandite până în acest moment: triplu campioană mondială şi dublu campioană europeană la categoria Juniori, pe o distanţă de 800 m. Membră a Lotului Olimpic, ea practică atletismul de peste 6 ani, iar zilnic alocă cel puţin 4 ore antrenamntelor. „Deocamdată abia au început antrenamentele, iar acestea durează două ore dimineaţa şi două ore după-amiaza. Când se apropie o compeţiei mai importantă, un singur antrenament ajunge şi până la 3 ore şi jumătate, iar totalul zilnic este de şapte ore".

Studentă în primul an la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, sportiva are planuri mari pentru viitor. Îşi doreşte să adune cât mai multe premii în palmares şi să predea celor mici toate cunoştintele pe care le-a dobândit de-a lungul timpului.

Cât despre premiu, campioana susţine ca îl va oferi fraţilor ei. „Îmi este frică de faptul că aş putea avea un accident cu scuterul, iar acest lucru mi-ar putea afecta performanţa".

Cristian Ţopescu a acordat autografe pe tricourile sportivilor:

image

Marile premii nu rămân la Iaşi

Principalul obiectiv al competiţiei a fost dobândirea uneia dintre cele două maşini. Aceste premii s-au acordat locului I, la cetegoria Seniori/Senioare, unde s-au înscris concurenţii cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani. Astfel, la categoria Seniori, autoturismul va porni spre Republica Moldova, iar posesorul lui este Luchianov Ion, în varstă de 29 de ani. Acest premiu vine ca o recompensă pentru moldoveanul care în această vară a fost la un pas de a câştiga medalia de bronz la Campionatul European de la Barcelona.

Cel de-al doilea autoturism va pleca la Botoşani, iar câştigatoarea acestuia, Frumuz Cristiana, declară că a venit special pentru acest premiu. „Am de doi ani permis, iar în ultimii 6 ani am participat la acest cros doar pentru a câştiga marele premiu". Botoşăneanca practică atletismul de 13 ani, iar în anul 2006 s-a clasat pe locul III la Campionatul European de Cros.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite