Iaşi: Supermarketul Billa din cartierul Alexandru, amendat pentru că un frigider face zgomot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au amendat săptămâna trecută magazinul Billa din Piaţa Voievozilor cu 6.000 de lei pentru că nu au rezolvat problemele identificate la un control anterior cu privire la zgomotele produse de o cameră frigorifică.

În perioada 31 ianuarie-6 februarie, inspectorii de la Compartimentul de Control în Sănătate Publică Iaşi au aplicat trei amenzi în valoare totală de 7.100 de lei. Cea mai mare dintre ele, în valoare de 6.000 de lei, a fost aplicată magazinului Billa din cartierul Alexandru pentru că unul dintre frigidere făcea zgomot.

Defecţiunea a fost sesizată de inspectorii DSP şi la un control anterior. Aceştia au decis sancţionarea pentru că nu s-a luat nicio măsură pentru rezolvarea problemei. „La sesizarea unui locatar din blocul în care se află acest supermarket s-au efectuat măsurători sonometrice care au evidenţiat că a fostd epăşit nivelul normal de sunet. Având în vedere că după această constatare zgomotele s-au repetat, nefiind îndeplinite cerinţele inspectorilor, s-a hotărât sancţionarea acestei firme", a spus Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Citeşte şi:

Iaşi: Şcoală şi cabinet de stomatologie, amendate de inspectorii DSP

Celelalte două societăţi sancţionate sunt un magazin alimentar din comuna Mădârjac care a primit o amendă de 600 de lei pentru că angajaţii nu erau planigicaţi pentru efectuarea examenelor medicale periodice şi un cabinet stomatologic de pe strada Străpungere Silvestru, care a primit o amendă de 500 de lei pentru că nu erau asigurate condiţiile de depozitare a medicamentelor.

Săptămâna trecută s-au desfăşurat 151 de controale.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite