Iaşi: Starea bărbatului care a primit rinichiul elevului de 14 ani este bună (UPDATE, VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 49 de ani din Paşcani care a primit ieri seară rinichiul băiatului de 14 ani din Brăteşti care s-a spânzurat se simte bine după transplant.

Ora 14.00 Ficatul băiatului a fost transplantat unei tinere de 24 de ani din Bucureşti. „Satisfacţia mea cea mai mare este când se salvează vieţile unor tineri“, spune doctorul Raluca Neagu, coordonatoarea Centrului Regional de Transplant.

Ora 11.00 Bărbatul, tată a trei copii, era în evidenţa Spitalului „Dr. C.I.Parhon“ din 2002, iar din 2009 făcea dializă. Ieri seară acesta a primit rinichiul lui Dumitru Grecu, un băiat de 14 ani din Brăteşti, comuna Stolniceni-Prăjescu care s-a spânzurat în spatele casei după ce a încercat să fure un calculator din şcoală şi a fost prins de paznic.

Elevul se afla de marţi în moarte cerebrală, iar ieri s-a făcut prelevarea de rinichi şi ficat. Unul din rinichi a rămas la Iaşi, iar celalte două organe au fost trimise la Spitalul Fundeni din capitală.

ASCULTĂ CUM SE SIMTE BĂRBATUL DUPĂ TRANSPLANT

Citeşte şi:

Iaşi: Organele unui copil de 14 ani care s-a spânzurat au fost prelevate (UPDATE, VIDEO)

Un elev de 14 ani din Brăteşti, în stare gravă la Iaşi după ce s-a spânzurat

Primitorul rinichiului din Iaşi a reacţionat bine la operaţia. „Pacientul este în parametrii aşteptaţi. Este conştient, dar somnolent. A urinat 12 litri. Funcţia renală este în ameliorare“, spune doctorul Adrian Covic, managerul Spitalului „Dr. I. C. Parhon“ Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite