Iaşi: Stagiune de toamnă inaugurată cu vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Gyuri Pascu, Rodica Popescu Bitănescu şi Victor Rebenciuc sunt câţiva dintre artiştii care vor încânta publicul ieşean.

Premiera va fi mâine cu producţia teatrală „Tango în fum de ţigară“, autorul textului, argentinianul Salvador Amore, fiind pentru prima dată jucat în România. Teatrul Naţional deschide stagiunea de toamnă cu piesa „O noapte furtunoasă“, de Ion Luca Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija şi scenografia lui Dragoş Bu-hagiar. Spectacolele vor fi organizate în zilele de 9, 10, 16 şi 17 octombrie, iar biletele costă 30 de lei sau 15 lei cu reducere.

Ieşenii mai pot merge la teatru pentru piesele „Natură moartă cu nepot obez“, din 23 octombrie, „Made in Est“, de Constantin Cheianu, „Aici, la porţile beznei“, „Harold şi Maude“, de Collin Higgins pe 21 octombrie, „Chiriţa şi ceilalţi“, pe 22 octombrie, de Vasile Alecsandri şi„Oameni de nimic“ după Cehov, de pe 31 octombrie. La Uzina cu Teatru, vor fi puse în scenă piesele „România! Te pup“, de Bogdan Georgescu pe 3, 14 şi 30 octombrie şi „În container“, de Constantin Cheianu, pe 6, 15 şi 22 octombrie.

Spectacol-lectură la Ateneul Tătăraşi
Producţia teatrală „Tango în fum de ţigară“, de Salvadore Amore, deschide pe 2 şi 9 octombrie de la ora 19.00 seria spectacolelor la Ateneul Tătăraşi. Pe 21 octombrie, unul dintre cei mai talentaţi actori români, Victor Rebenciuc organizează un spectacol-lectură denumit „Legenda marelui inchizitor“, preţul biletului fiind de 30 de lei.

La Casa de Cultură a Studenţilor, va fi lansată piesa „Tache, Ianche şi Cadîr“, pe 12 octombrie, de la ora 19.00. Din distribuţie fac parte actori renumiţi, Ioan Gyuri Pascu, Nicolae Urs, Doru Ana, Mircea Rusu, Maria Junghietu, Ioana Calotă, Ioana Ancea şi Andrei Roşu. Pe 8 noiembrie, la ora 19.00, va fi pusă în scenă piesa „Viaţa de cimitir“, cu o distribuţie remarcabilă, Alexandru Hasnaş, Ioana Marcoiu, Radu Solcan, Iuliana Călinescu, Irina Cărămizaru şi Rodica Popescu Bitănescu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite