Iaşi: Spitalul de Urgenţe „Sfântul Ioan“, supraaglomerat de trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medici Urgenţe (Arhivă)
Medici Urgenţe (Arhivă)

Pacienţii sunt trataţi în secţii câte 2-3 în acelaşi pat, iar noii veniţi au ajuns să aştepte să fie trataţi chiar şi la registratură.

Citeşte şi: Iaşi: Aglomeraţie la Spitalul „Sf. Ioan". Pacienţii sunt internaţi la Registratură

Unitatea de primire a urgenţelor medicale din Copou se confruntă de trei zile cu o situaţie critică. Reprezentanţii Spitalului de Urgenţe „Sfântul Ioan" se plâng că în secţii pacienţii sunt trataţi şi câte 2-3 în acelaşi pat, în timp ce bolnavii cu traumatisme, afecţiuni toxicologice, arsuri şi urgenţe chirurgicale continuă să vină pe bandă rulantă.

Din cauza lipsei spaţiului, pacienţii cu urgenţe medicale au ajuns să fie cazaţi chiar şi la registratură. „Pe lângă cotidianul drum prin curte şi pe scări, spre sala de operaţii şi saloanele cu risc seismic, a mai aparut o provocare: lipsa locurilor. În ultima gardă, peste o sută de mpacienţi au fost trataţi în astfel de condiţii", spune medicul Tudor Ciuhodaru.

Pentru a duce pacienţii la computerul tomograf, medicii de la spitalul „Sfântul Ioan" sunt nevoiţi să treacă alături de bolnavi printr-o adevărată aventură: „În timp ce transportau un pacient critic medicii au fost ajutaţi chiar de doi şoferi ce au blocat strada pentru a permite echipei medicale accesul rapid la investigaţiile de urgenţă", a mai spus medicul ieşean.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite