Iaşi: Şpagă pentru plăcuţele de înmatriculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciu Judeţean  Iaşi, au reuşit să dea peste cap planurile unui basarabean de a trece graniţa cu un autovehicul nu numere de înmatriculare expirate.

Marichel Roshka (45 de ani), cetăţean rus, născut în Republica Moldova, a ajuns în punctul de trecere a frontierei din localitatea Sculeni dumincă la amiază. Bărbatul conducea un autoturism marca Mercedes GL 320, înmatriculat în Spania. În momentul în care poliţiştii au început să-i verifice actele au descoperit cp certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numere sunt expirate din 5 martie 2010.

Unul dintre poliţişti i-a explicat şoferului că nu mai poate circula cu autoturismul şi că dacă vrea să iasă din ţară cu el va trebui să apeleze la o platformă. În acel moment, Marichel Roshka a decis să rezolve situaţia cu ajutorul a 500 de euro pe care i-a oferit omului legii.
Procurorii susţin că deşi poliţistul i-a atras atenţia că gestul său este infracţiune, basarabeanul ar fi insistat să-i dea şpaga.

Poliţistul de frontieră şi-a anunţat superiorii pentru organizarea unui flagrant. Şoferul dornic să-şi ducă maşina acasă pe propriile roţi a căzut în plasa ofiţerilor anticorupţie. Împotriva acestuia procurorii au început urmărirea penală pentru dare de mită.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite