Iaşi: Soţia unui membru al clanului Corduneanu: „Vasile Călin a fost condamnat pentru nume, nu pentru faptă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Andreea Călin, soţia unuia dintre fraţii Corduneanu judecat pentru bătaia din clubul ieşean Hypnotic, susţine că pedeapsa aplicată de judecători bărbatului ei nu este corectă. Vasile Călin (fost Corduneanu) a fost condamnat luni la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru  ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, vătămare corporală şi port ilegal de armă.

Andreea Călin susţine că magistraţii au fost influenţaţi de numele Corduneanu şi nu au analizat cu atenţie faptele. „S-a judecat numele şi nu fapta. Soţul meu nu mai are nicio condamnare.  Nu i s-au reţinut circumstanţe atenuante.Noi nu suntem oameni ca restul? Noi nu beneficiem de un proces echitabil, de prezumţia de nevinovăţie?", a menţionat Andreea Călin.

Tânăra spune că soţul său a recunoscut fapta şi că regretă că unul dintre agenţii de pasză a avut de suferit în urma scandalului din clubul Hypnotic. „Agentul de pază a sărit în spatele lui Băcăuanu, când acesta a încercat să-l lovească pe soţul meu. Acesta a tras şi l-a nimerit pe agent. Nu a vrut să se întâmple aşa ceva. A recunoscut şi îî pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Însă nu e normal să primească o pedeapsă atât de mare. În cazul unui omor s-a dat o condamnare de 4 ani şi 6 luni, după ce i-au reţinut circumstanţe atenuante", a susţinut tânăra.

Vasile Călin a declarat recurs împotriva hotărârii magistraţilor Tribunalului Iaşi.

Membrul clanului Corduneanu a fost trimis în judecată de procurori după ce a fost implicat într-un scandal în martie 2009 în clubul ieşean Hypnotic. Potrivit procurorilor, conflictul  dintre membrii clanului Corduneanu şi Cătălin Costea, a explodat din cauza unei datorii de 7.000 euro. Banii ar fi trebuit înapoiaţi lui Băcăuanu de către un apropiat al familiei Corduneanu.

 Cele două tabere s-ar fi bătut cu bucăţi smulse din uşa clubului, iar Vasile Călin ar fi tras şi cu un pistol cu gloanţe de cauciuc. În timpul incidentului, agentul de pază Florin Huluţă a fost împuşcat în ochiul drept, iar medicii spun că şi-a pierdut definitiv vederea.

Citiţi şi:

Iaşi: Un membru al clanului Corduneanu ar putea sta după gratii 7 ani şi 6 luni

Iaşi: Bătăuşii din Hypnotic au plătit o cauţiune record de 3,2 milioane de lei

Tribunalul Iaşi a decis luni să admită apelul procurorilor în cazul lui Vasile Călin (fost Corduneanu), unul dintre scandalagii din clubul „Hypnotic". Astfel,  judecătorii i-au majorat pedeapsa de la 6 ani şi 6 luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, vătămare corporală şi port ilegal de armă la 7 ani şi 6 luni.

În cazul lui Cătălin Costea zis Băcăuanu şi a lui Dragoş Dumitroaiei, implicaţi şi ei în conflict, magistraţii au respins apelul şi au menţinut decizia dată de colegii lor de la Judecătorie.

Băcăuanu a rămas cu pedeapsa de 7 ani de închisoare pentru tulburarea liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri, iar Dragoş Dumitroaiei cu 4 ani cu suspendare şi i s-a interzis să meargă în cluburi. Cei trei tineri pot face recurs.

Citişi şi:

Iaşi: Anul interlopilor aruncaţi după gratii

Iaşi: Campionii de după gratii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite