Iaşi: Şomeri în ţară, plătiţi regeşte în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meserii care de ani întregi nu mai au solicitare pe piaţa muncii din judeţ, sau nici măcar din ţară, sunt foarte bine plătite în străinătate. În Iaşi de ani de zile nu s-a mai angajat niciun inginer chimist care în Norvegia ar fi plătit regeşte.

Piaţa muncii din Iaşi este în cădere liberă. Peste 800 de persoane au fost concediate în două luni

Angajatorii din Oslo caută la Iaşi chimişti. Aceştia urmează să fie angajaţi pentru efectuarea de analize de profil într-o companie farmaceutică. Reprezentanţii angajatorilor solicită, însă, ca ieşenii care vor semna contractele de muncă să fi absolvit studii superioare de specialitate, să cunoască limba engleză şi să aibă experienţă în domeniu.

Numărul de salariaţi din Iaşi a scăzut cu 10.000 de persoane într-un an

Deşi cerinţele sunt stricte, şi salariul este pe măsură. Remuneraţia va fi cuprinsă între 500.000 şi 700.000 de coroane norvegiene, echivalentul a 87.500 de euro anual, iar contractele de muncă vor fi semnate pe perioadă nedeterminată.                                                    

De asemenea, zilele acestea ieşenii care doresc să plece la muncă în străinătate se pot angaja şi ca maseuri. Angajatorii din Slovenia solicită personal calificat în acest domeniu, disponibil pentru un program de 40 de ore pe săptămână, cu un salariu de 1.200 de euro brut lunar.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite