Iaşi: Şomer cu diplomă: „Sunt cu moralul la pământ!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria Rusu, absolventă de studii superioare, a venit astăzi să-şi depună dosarul de şomaj ca să beneficieze de 255 de lei lunar

Lipsa joburilor şi a experienţei îi duc pe tineri la Forţele de Muncă imediat ce ies de pe băncile facultăţilor. Absolvenţii spun că ajutorul de şomaj este singura lor salvare.

Victoria Rusu (24 de ani) a terminat Facultatea de Psihologie cu nota 9,45, iar la lucrarea de disertaţie a luat 10. Mereu bursieră şi prinsă în activităţi de voluntariat în domeniu, tânăra a trecut astăzi pragul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) pentru a apela la ultima soluţie: şomajul.

A învăţat degeaba

A vrut încă de pe vremea studenţiei să se angajeze în domeniu, dar eforturile s-au dovedit a fi zadarnice. Sătulă de refuzurile de care s-a izbit în ultima perioadă, tânăra a venit să-şi ceară dreptul la şomaj. Este mâhnită că a învăţat cinci ani pentru un venit lunar de doar 255 de lei. „Am făcut studiile complete ca să am mai multe avantaje, dar văd că nu a avut niciun sens. Sunt decepţionată de tot, iar cu moralul sunt la pământ! De la părinţi nu mai pot să cer bani pentru că am şi eu o vârstă. În plus, ei se întreţin doar din agricultură", povesteşte Victoria.

Va pleca din ţară

Proaspăta absolventă este hotărâtă să-şi încerce norocul şi în străinătate, dacă nu i se deschide nicio poartă pe piaţa muncii din ţară. „Am să mă apuc de doctorat, iar pe perioada lui am să-mi perfecţionez o limbă străină. Până la urmă cred că am să plec din ţară. Speranţa moare ultima, merită să încerc şi aici, dar nimic nu pare promiţător", mai spune tânăra.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite