Iaşi: Şofer prins graţie unei bucăţele de plastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centimetrul de plastic care l-a dat de gol pe tânărul şofer din satul Vânători este o bucăţică din ştergătorul de parbriz al maşinii sale.

În noaptea de 7 iunie 2010, Alexandru Ciobotaru s-a trezit în faţa farurilor cu Profira Pascariu (75 ani) şi nu a mai putut evita impactul. Tânărul nu s-a oprit, ci din contră, s-a făcut nevăzut, iar femeia a murit câteva ore mai târziu la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. În urma sa, anchetatorii au descoperit numai o oglindă şi acea bucăţică de plastic.

Cazul a fost încredinţat unei echipe formate din inspector Gabriel Doban, agent şef Cristinel Lohan, respectiv tehnicienii criminalişti Nicuşor Costăchescu şi Costică Bârsan. „Oglinda s-a dovedit a fi de la un Opel Astra, motiv pentru care am chemat la Iaşi pentru verificări pe toţi cei 65 de posesori ai acestui model din Iaşi până la Sculeni", a explicat Gabriel Doban.

După 17 zile de verificări şi audieri, a venit şi rândul lui Alexandru Ciobanu să îşi aducă maşina la Iaşi. În acest timp, tânărul din Vânători îşi schimbase oglinda şi a inventat un alibi pentru caroseria lovită. „În timp ce echipa de anchetatori cerceta maşina, am observat că unul dintre capetele de la ştergătoare lipseşte. Atunci ne-a venit ideea că bucata de plastic ar putea să provină chiar de la ştergător", a precizat Doban.

Intuiţia anchetatorilor s-a dovedit inspirată, pentru că bucăţica de plastic recuperată de la locul accidentului avea şi o serie, care coincidea cu codul de cifre de pe celălalt ştergător. „În faţa acestor probe, Ciobanu şi-a recunoscut vina, argumentând că a fugit de la locul accidentului din cauză că s-a speriat.", a povestit inspectorul Doban.

Totuşi, tânărul ar fi putut scăpa de închisoare dacă nu ar fi dat bir cu fugiţii. „Înainte să fim anunţaţi de accident, am mai primit două apeluri la 112 prin care ni s-a spus că o bătrână gesticulează în mijlocul drumului, într-o zonă fără trecere de pietoni. Ulterior, am aflat de la spitalul Socola că femeia era bolnavă de demenţă. Ciobanu nu putea fi condamnat la închisoare pentru accident, dar din cauză că a fugit riscă până la şapte ani de închisoare", a încheiat inspectorul Gabriel Doban.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite