Iaşi: Simirad a schimbat directorii de la spitalele din subordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca urmare a procesului descentralizării din sistemul sanitar, prin care Consiliul Judeţean a preluat în administrare directă şase spitale, şefii judeţului au anunţat noii directori, printre care se numără foşti manageri, unii chiar cu antecedente penale.

La Spitalul de Pneumoftiziologie, managerul Dumitru Filipeanu a rămas pe funcţie, dar directorul medical şi şeful Clinicii de Chirurgie Toracică, Mugurel Bosânceanu a fost înlocuit cu doctorul Costică Mitrofan. Acesta a revenit pe aceeaşi funcţie de acum patru ani, atunci când a fost acuzat de luare de mită. Doctorul Mitrofan a fost prins în timp ce lua suma de 50 de euro de la un pacient şi cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. Acelaşi doctor a fost amendat cu 5.000 de lei la începutul lunii iunie 2010 pentru că ar fi eliberat două concedii medicale fără a fi vizate de şeful de secţie.  

Fostul director DSP revine la Infecţioase

La Spitalul de Urgenţă ­„Nicolae Oblu", managerul Dana Turliuc a fost înlocuită cu medicul Lucian Eva, iar în locul managerului de la Spitalul de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ va veni Mihnea Hurmuzache. Medicul a ocupat funcţia de şef al Direcţiei de Sănătate Publică, demis în februarie 2009, după schimbarea partidelor la putere. O altă schimbare a fost la Maternitatea „Cuza Vodă", unde managerul Vicuţa Todosiciuc a fost înlocuită cu Mircea Onofriescu.

Doar două unităţi spitaliceşti au scăpat de schimbarea conducerii. La maternitatea „Elena Doamna", medicul Maricica Păvăleanu a fost menţinută în funcţie, iar la Spitalul de Copii „Sf. Maria", a rămas managerul Valentin Munteanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite