Iaşi: Sentinţă şoc într-un dosar de evaziune fiscală, cu prejudiciu de câteva milioane de euro (Update)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Iaşi au dat peste cap socotelile procurorilor anticorupţie în cazul „Tascochim", în care Ovidiu Brad Sarca şi fiul său Ovidiu-Ionuţ, Tiberiu Cristodorescu, Emanuela Taşcu, Lucian Cartas, Paul Rădulescu au fost acuzaţi că că ar fi prejudiciat statul cu 4,5 milioane de euro.

Ora 18.28 Tribunalul Iaşi a respins şi acţiunea civilă formulată de statul român reprezentat de Direcţia de Administraţie Fiscală Vaslui, Iaşi şi Botoşani.

În acest dosar a fost cercetat iniţial şi Sorin Crivăţ, fostului consilier şef al Oficiului Participaţiunii Statului şi Privatizării în Industrie din cadrul Ministerului Economiei. Acesta nu a mai fost ulterior trimis în judecată pentru că a murit în Penitenciarului Codlea, în condiţii misterioase.Crivăţ a făcut stop cardio-respirator în 2007, după o partidă de fotbal.

Ora 17.00"Am declarat apel împotriva sentinţei", a precizat procurorul Luminiţa Merişescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi.

Ora 13.00 Tribunalul Iaşi a decis să-i achite pe toţi cei şase inculpaţi pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat etc. Magistraţii au constatat că faptele nu întrunesc elementele constitutive ale unor infracţiuni sau faptele nu există. Sentinţa bombă vine după patru ani de judecată. Aceasta nu este defintivă şi poate fi atacată cu apel în zece zile.

„În sfârşit s-a făcut dreptate! S-au făcut o serie de abuzuri în cursul urmăririi penale. Când decizia va rămâne definitivă voi cere daune de la procurorul de caz“, a spus Tiberiu Cristodorescu la aflarea veştii.

În mai 2007, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe Tiberiu Cristodorescu şi Ovidiu Brad Sarca pentru instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat. Ionuţ Brad Sarca a fost trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, iar Emanuela Taşcu, pentru evaziune fiscală, Lucian Cartas si Paul Eugeniu Rădulescu, pentru complicitate la evaziune fiscală.

Citiţi şi:

Iaşi: Interlopul Tiberiu Cristodorescu află astăzi dacă va scăpa de închisoare (UPDATE)

Interlopul Tiberiu Cristodorescu despre bătaia încasată de Puiu Mironescu : „Este posibil să fie Ţâţă" (VIDEO)

Procurorii DNA Iaşi au susţinut că între 2004 şi 2006 cele şase persoane ar fi efectuat operaţiuni comerciale fictive cu produse petroliere prin mai multe firme. Produsele erau scutite temporar de plata accizelor pentru că ar fi fost destinate altor scopuri decât pentru folosirea de carburant auto.

Aceasta este a doua lovitură primită de DNA în această săptămână. Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au achitat joi 23 de inculpaţi în "Dosarul Zahărului".

Citiţi şi:

Iaşi: Dosarul „Zahărului": 23 de persoane achitate (Update)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite