Iaşi: Şefii judeţului au pus cruce pe asfaltări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape toate bunurile firmei Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP), din subordinea Consiliului Judeţean, sunt sub sechestru. Cei peste 1.000 de kilometri de şosea se deteriorează de la o zi la alta deoarece nu are cine să-i întreţină.

Consilierii judeţeni au aflat astăzi că firma din subordinea instituţiei, care trebuie să plombeze drumurile din judeţ, are datorii de 5,6 milioane de lei.
Ultimul sechestru, pus pe 1 septembrie de Euro-Activ, care a livrat combustibil către LDP, i-a lăsat şi fără staţia de mixtură asfaltică. „Nu mai putem face nicio lucrare.Avem toate conturile blocate. Datoriile, la 31 iulie, erau de 5,6 milioane de lei“, a spus Valentin Călin, directorul LDP.


Vrea să scape de societate


Constantin Simirad, şeful Consiliului Judeţean, a spus că cel mai bine ar fi ca societeatea din subordinea sa să treacă în faliment. „Trebuia să se declare falimentul mult mai devreme“, crede şeful judeţului.

image


Acesta a refuzat, în 2008, după numirea sa în funcţie, să privatizeze LDP. El a susţinut la acel moment că are nevoie de o firmă care să intervină rapid la refacerea drumurilor din judeţ şi a numit-o la conducere pe consiliera sa, Georgeta Gâlcă.

Situaţia financiară dezastruoasă a societăţeii i-a determinat pe aleşii judeţeni să convoace mâine o nouă întâlnire pentru a cere intrarea în insolvenţă a LDP. „Ca să nu pierdem societatea, singura soluţie ar fi să facem o cerere de intrare în insolvenţă. Vom avea timp în următorii trei ani să reorganizăm LDP, iar din cei 170 de angajaţi să rămână 70-80“, a spus consilierul Cristian Stanciu.  


„Toţi au greşit“

Aleşii reclamă proasta gestionare a activităţii de la societatea fostului director Georgeta Gâlcă, ieşită la pensie. „Toţi au greşit. După rezultatul auditului, vom deschide acţiune împotriva celor care au cheltuit banii nechibzuit“, a anunţat Simirad. Consilierii au mai decis astăzi reducerea cu un sfert a banilor care trebuiau alocaţi de la nivel central pentru refacerea drumurilor.

Aleşii au votat o rectificare cu 14 milioane de lei în minus. De la drumuri se vor tăia 1,5 milioane de lei din cele 7,3 promise la începutul anului. „Mi-au tăiat din bani şi nici nu m-au întrebat cum mă voi descurca“, a menţionat Radu Judele, şeful Direcţiei Publice de Administrare a Drumurilor Judeţene.


Cele mai mari sume, 1,2 milioane de lei, au fost diminuate de la deszăpezire. S-a mai aprobat reducerea de fonduri de la învăţământul special şi asistenţă socială.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite